avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie din ITALIA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie din ITALIA

buna ziua eu in romania sunt esit la pense .acuma va citesc vechimea de pe decizia de pensie.In grupa 1 lg.3/1977 23 ani 7 luni si 27 zile,conditii normale 1 ani 10 luni si 14 zile ,stagiu asimilat 1 ani 3 luni 19 zile
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:46, 30 Noiembrie 2012
ma scuzati continui aici, stagiu aferent grupa 1 si 2 11 ani si 6 luni ,stagiu complet de cotizare conform legi 19 din 2000 30 ani si 11 luni total stagiu de cotizare realizat 38 ani si 4 luni ,acuma lucrez in ITALIA de 10 ani si 6 luni.intrebarea mea este cand as putea sa ies la pensie din italia. VA MULTUMESC ANTICIPAT
Iata raspunsul CNPP:


Buna ziua.Sunt pensionara,in prezent lucrez in Italia cu contract de lucru.Dupa 5 ani lucrati ce avantaje am' daca ma voi intoarce in tara?Statul italian imi va recunoaste aceasta vechime sau la intoarcerea in tara mi se va recalcula pensia. Va multumesc

In vederea deschiderii unui drept la pensie pentru perioada lucrata in Italia, va trebui sa va adresati institutiei competente de la locul de sedere permanenta, fiind posibila revizuirea pensiei de care beneficiati, in prezent, din sistemul public de pensii din Romania.
Dupa depunerea cererii la institutia din statul de sedere permanenta, aceasta va transmite in celalalt stat documentele necesare in vederea stabilirii unui eventual drept de pensie in Italia si revizuirea drepturilor de pensie din Romania, in conformitate cu prevederile regulamentelor comunitare din domeniul coordonarii sistemelor de securitate sociala, comunicarea intre institutii fiind asigurata prin intermediul formularelor de legatura.


05-03-2012 15:22


Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"vechime recunoscuta in munca pentru cetatenii romani cu dubla cetatenie" silvanalumi silvanalumi Am nevoie de ajutorul vostru si va multumesc anticipat! As dori sa stiu daca este recunoscuta vechimea in munca, in Romania, pentru un cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie ionel69 ionel69 buna ziua.am lucrat 9 ani n sectorul minier am 60 de varsta si am mai lucrat si in italia vreo 12 ani..am fost la casa de pensii miercura ciuc sa bag dosarul ... (vezi toată discuția)