avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de constituire a garantiei gestionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de constituire a garantiei gestionare

in ce masura un angajat care are functie de manipulant intr-un depozit de marfa este obligat sa semneze un contract de constituire a garantiei gestionare,contract in care se specifica ca intra in vigoare din momentul indeplinirii functiei de gestionar.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:46, 3 Februarie 2009
Atat timp cat in depozit exista gestionar acesta ar trebui sa constituie garantia. Nu poate cineva sa-l oblige sa semneze contractul de constituire garantie atat timp cat este un simplu manipulant care are sarcini diferite de gestionar(conform fisei postului).
sa inteleg ca daca obliga pe angajat sa semneze acest contract sub amenintarea cu demiterea nu are nici un suport legal.
Cum poate angajatul care a semnat acest contract si are functie de manipulant sa rezilieze acest contract in urma caruia i se retine lunar un procent de 10% din salar pana la constituirea unui cuantum de 3 salarii.
Contractul este bilateral. Daca refuza sa semneze nu prea au ce sa-i faca. Daca in urma refuzului semnarii contractului isi pun amenintarile in aplicare se poate ataca in instanta masura.
si in cazul in care angajatul a cedat presiunilor si a semnat acest contract poate rezilia contractul si in cum poate face asta?
sau ca sa fiu mai direct se poate actiona in instanta acest contract?

Alte discuții în legătură

Salutare! acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am angajat la ... akavortex akavortex Salutare! Acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am angajat la o firma pe postul de gestionar. In momentul angajarii mi s-a spus ca urmeaza lunar sa mi se ... (vezi toată discuția)
Garantie gestionar alexandra_ifrim alexandra_ifrim Buna ziua! Am semnat un contract de munca pe perioada determinata de trei luni pentru postul de [i]primitor distribuitor[/i], in data de 4 martie. Contractul ... (vezi toată discuția)
Gestionari - retinere din salariu vali121m vali121m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns privind urmatoarea situatie: Avem mai multe puncte de lucru in tara si in total un numar de 7 gestionari,ce ... (vezi toată discuția)