avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme majore cu masina in garantie si 6 zile pana ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme majore cu masina in garantie si 6 zile pana la iesirea din garantie

Buna ziua,
Pe scurt: acum 2 ani am achizitionat o masina Jeep Cheroke care mai are cateva zile si iese din garantie. Masina a fost in service timp de 3 saptamani pentru remedierea unui defect la sistemele de siguranta, comandate electronic. Initial, dupa cateva ore au spus ca mi-au remediat problema si mi-au dat masina cu care n-am reusit sa ies din parcarea service-ului autorizat (AutoClass)- masina era complet blocata. Drept care masina a ramas in service pt. schimbarea calculatorului - 3 saptamani.
Ieri am fost sa ridic masina, cu calculatorul schimbat, alarma demontata (pt. care am platit 480 lei - 3 ore manopera!!!!) si asigurarea verbala ca problema e remediata si ca alarma a provocat defectul, desi alarma convietuia cu calculatorul de mai bine de 1 an si jumatate. In drum spre casa, noul calculator face acelasi lucru: decupleaza toate sistemele de siguranta.
Ce e de facut? Masina iese din garantie peste cateva zile, noul calculator este garantat pana iese masina din garantie, problema nu e remediata, ajungand acasa observ ca nu au operat in cartea automobilului "reparatia" efectuata si nici cat a stat masina in service. In plus, am platit 480 de lei ca sa-mi demonteze degeaba si alarma de pe masina.

In speranta unui raspuns,
Cu stima,
C.Manta
Cel mai recent răspuns: tuddi , utilizator 11:32, 3 Februarie 2009
Trebguie sa stiti ca garantia se prelungeste cu perioada cat masina a fost in service. Adica , in aceea perioada garantia este suspendata, continuand sa curga din momentul in care ati semnat de primire si scoatere a masinii din servivce. Luati legatura cu vanzatorul si vedeti ce este de facut. Si in caz de neintelegere sesizati OPC-ul.
Va multumesc mult pt. raspuns. In drum spre service, sesizand un zgomot in caroserie, am observat ca mi-au schimbat si luneta - inlocuirea este grosolana, iar luneta pusa pe masina este veche. Vorbesc despre noul service AutoKlass Chitila si nu despre nu stiu ce garaj improvizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina in garantie tuddi tuddi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: ma prezint la service-ul auto autorizat cu probleme la calculatorul masinii in garantie. Dupa ce constata ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului goggy goggy Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Am cumparat ieri o pereche de pantofi de la un magazin din Bucuresti. Vroiam sa ofer drept cadou acesti pantofi. Din ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)