Buna ziua! Am si eu o problema si as dori niste sfaturi.Am vandut un autoturism unei persoane din Bucuresti, eu fiind din Ploiesti si am incheiat un contract de vanzare/cumparare dupa care am scos masina de la mine din evidenta fiscala.Intre timp ne-am razgandit si mi-am luat masina inapoi restituindu-i banii acelei persoane.Acu eu vreau sa o iau in evidenta fiscala din nou dar pt acest demers mi s-a spus ca trebuie sa fac o declaratie la notar precum anulam contractul de vanzare/cumparare.Toate bune si frumoase am fost cu persoana respectiva la 5 notari si mi-au spus ca nu se baga niciunul.Acu eu nu inteleg care e logica pentru ca acel contract de vanzare/cumparare e un simplu formular.Am mai primit un sfat sa fac o declaratie de mana pe proprie raspundere ca mi s-a inapoiat autoturismul si eu restituindu-i suma de bani. Astept un raspuns. Stima!
Pare ca ar fi o problema, dar nu este deloc. Asa este notarul nu se amesteca pt ca sau intamplat atatea. Dvs, daca ati vazut ca nu puteti face actul notarial, trebuia sa mergeti in audienta la director, este in masura sa isi dea acordul ca in urma unei declaratii pe propria raspundere sa fiti reinscris pe rol cu autoturismul exact cu data scoaterii din evidenta.
Fiti cu un pas inaintea lor, faceti declaratia pe propria raspundere, eventual si cel de la Bucuresti sa confirme, copie buletine, depuneti dosarul, nu au niciun articol de lege sa vi-l respinga dosarul. Chiar sunt obligati sa il ia in evidenta in termen de 5zile.
In caz de refuz insistati sa va raspunda in scris in baza carui articol, eventual spuneti-le ca va adresati instantei, veti vedea ca de fapt problema se putea rezolva de la inceput.
Daca nu o inregistrez la primarie la mine, se trece automat din oficiu celui caruia se presupune ca am vandut-o in termen de 15zile dupa ce expira certificatul fiscal scos de mine, nu mai stiu sigur daca acesta este termenul.
Nu intra in discutie sa nu o reinscrieti, de ce nu vreti sa intelegeti cele scrise de mine mai sus, am lucrat in acest sector, stiu ca unii functionari depasesc limitele legale.....iar reinscrierea celui caruia i-ati vandut se face in termen de 30 zile, dar daca dvs, depuneti cum v-am spus, ei nu au niciun articol de lege sa mai instiinteze primaria celuilalt cumparator.
Certificatul fiscal nu are nici o treaba, era valabil pt instrainare, posibil masina sa nu fie radiata dupa rol inca.