avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ (venit suplimentar)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ (venit suplimentar)

Buna ziua,

- Este foarte posibil ca in curand sa fiu disponiibilizata.Se intampla ca detin niste terenuri in tara,doar unul este arendat din care primesc o suma pe an,restul nu le am arendate.In aceste conditii imi poate spune cineva daca pot incasa o eventuala indemnizatie de somaj,am vechime 20 ani.

- exista si posibilitatea de a-mi plati singura la bugetul de stat CAS-ul astfel incat sa nu mai ies in somaj si sa nu imi intrerup pentru o perioada "vechimea".Unde se platesc aceste contributii si ce hartii trebuiesc completate (unde ?) in acest sens. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ab o5czo , utilizator 12:02, 5 Februarie 2009
Luati legatura cu Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din localitatea sau judetul dvs. si veti primi raspunsul pe care il asteptati. Succes!
Va multumesc,asa am sa fac.
Nu cred ca veti primi ajutor de somaj si va expun motivele:
Am fost angajatul unei societati care m-a disponibilizat conf. art65 al 1 CM
In perioada cand eram angajat mai aveam un venit suplimentar de 300 lei prin ocuparea unui post de suplinitor.
Cand am fost sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de somaj cei de acolo m-au gasit cu venituri si mi-au spus ca nu am dreptul la somaj deoarece am venituri. Nu s-a tinut cont nici macar de faptul ca aceste venituri sunt mai mici decat somajul la care as fi avut dreptul.
Oricum va doresc bafta in obtinerea acestui drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj ab o5czo ab o5czo Am lucrat, 2 ani, la o firma care incepind cu 16.01.2009 mi-a desfacut contractul de munca in conf cu art65, al.1 CM. Incepind cu 15.09.2008 predau , plata cu ... (vezi toată discuția)
Somaj mary27 mary27 Buna ziua. Am si eu o intrebare iar celui ce stie sa imi raspunda ii multumesc mult. Am fost in somaj din noiembrie 2009 pana in februarie 2010 si asta pt ca ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? mitoiu mitoiu Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: mi s-a cerut (irevocabil) sa plec din unitate cum vreau eu. Intrucat sunt o persoana cunoscuta in oras, printre ... (vezi toată discuția)