avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul Judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul Judecatoresc

Intrebare legata de executorul judecatoresc :

Unde se poate face o Intampinare impotriva unui executor judecatoresc dintr-un proces civil pe care-l doreste reclamantul desi procesul nu s-a terminat, urmeaza sa aiba loc recursul ?

Alta situatie cu doua intrebari legate de executorul judecatoresc :

1. Unde se poate face o Intampinare impotriva unui executor judecatoresc care mi-a blocat conturile pentru ratele de la o Banca ne-achitate. Nu trebuia sa aiba loc un proces cu fixare de executor ? Nu trebuia sa fiu anuntata in acest sens ?
Nu s-a intamplat asa ceva. M-am trezit cu contul blocat.

2.Ce si cat poate lua din cont ?
Daca nu intra nimic in cont cum se face executarea ?

Multumesc,
Olga
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:56, 3 Decembrie 2012
Din câte spuneți, nu e deloc dureros sau ilegal.
Trebuie doar să vă aplecați cu puțin mai mare atenție asupra textelor de lege (lege în vigoare de multă vreme, adică Codul de prcedură civilă).

Dacă sunteți în recurs, înseamnă că există o hotărâre definitvă, dar care nu este irevocabilă. Ea poate fi „revocată” prin decizia hotărârii de recurs.

Conform Codului de procedură civilă, hotărârile civile definitive pot fi puse în executare, adică executorul le poate executa.
În cazul în care după recurs hotărârea nu va fi menținută, se pot cere inclusiv daune materiale pentru executarea efectuată anterior hotărârii de recurs.

Celelalte remarci ale D-voastră referitoare la securitate sau la meseria executorilor sunt fără nici o relevanță după părerea mea.
Fiecare răspune în desfășurarea activității lui - deci și executorii - inclusiv penal, dar pentru asta nu e suficient să depunem o plângere întemeiată pe argumente prinse în zbor de la TV.

Poate ar fi bine să căutați cu ajutorul unui avocat serios niște temeiuri intemeiate pe un text de lege când depuneți o petiție, pentru a nu încărca doar fără rost rolul instanțelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Speta executare silita tudorioan tudorioan Se refuza legalizarea si investirea cu formula executorie a unei sentinte, de catre instanta de executare, se declara recurs impotriva acelei incheieri de ... (vezi toată discuția)