Sunt in executare silita de mai bine de 3 ani, imobilul nu se vinde, fiind la a 45 executare silita?
Cati ani se poate executa silit imobilul? nu am gasit nicaieri o specificatie in acest sens. exista termenul de perimare, dar ei executa silit in asa fel incat sa nu se ajunga la termenul de perimare.
Daca se fac periodic acte de executare atunci nu se va ajunge la perimare; daca nu se ajunge la perimare atunci executarea poate continua nelimitat in timp.
Care ar fi baza legala ce s-ar putea invoca -intr-o speta de acest gen- in instanta in cazul in unei executari continue, unde acte de executare se fac o data la 4-5 luni timp de, sa zicem, 10 ani ... cum ar putea anula sau opri instanta aceasta executare continua, pe ce temei legal exact? Exista practica judiciara in acest sens?
Care ar fi calea pentru debitor, contestatia la executare sau alta?
Cum e cu drepturile creditorului in aceste cazuri, el e sanctionat pentru ca debitorul reuseste sa se ascunda o perioada suficient de mare de timp de executarea silita, si ramane debitorul cu o hotarare judecatoareasca inaplicabila, cu cheltuieli de judecata si executare achitate, cu paguba ...?
noi am facut un credit ipotecar de 80.000 euro, 3 pers fizice in 2006
in 2007 sotul ia linie de credit 80.000 euro
in 2008 intra in faliment.
din 2008 - prezent am fost executati siliti pentru ambel;e credite
nu am stiut ca in 2010 BCR a cesionat crediotul la o firma cel cu linia de credit. nu ni s a adus nimic la cunostinta si nici nu s-au dus la procedura falimentara.
in mai 2012 firma sotului a fost radiata. deci firma nu mai are datorii si firma de recuperari nu mai poate cere nimic
in aug s-a schimbat executorul si imediat el a facut o licitatie. a cumparat cineva imobilul. cum l-a cumparat rezulta din acte. este dosar penal. nu pot spune mai mult.
insa am introdus actiune in instanta, nu am avut nici un document si nici nu ni s-a dat nici macar de noul executor. in isntanta am aflat ca noi suntem debitori si la firma de recuperari creante, adica eu si sotul, ceea ce nu poate fi adevarat.
acum se va castiga procesul....dar ma intereseaza cum pot sa inchei legal cu executarile silite pentru primul credit de 80.000 euro, pentru ca chiar daca castig si se repune situatia pe rol tot noi suntem executati.
atunci doresc sa stiu cum ii pot actiona in instanta. nu gasesc nicaieri nimic.
Insa executarea silita nu poate fi perpetua deoarece se incalca echilibrul justetei adica insasi echilibrul care este dat de justitie.
Creditorul isi poate indestula creanta prin adjudecarea imobilului si se termina tot.
Calea pe care o vad este contestatia la executare formulata de catre debitor in conditiile in care justifica si un drept si un interes.
Nu stiu daca exista practica judiciara in acest sens.Nu am cautat pentru ca nu m-a interesat.
In viitor insa problemele de acest fel se vor inmulti.
Daca nu mai exista cumparatori...
Dupa parerea mea, rezolvarea acestor probleme se face in final prin vinderea imobilului de catre debitor unei terte persoane sau prin dobandirea imobilului de catre creditor.
Licitatie imobiliara
Borza
Buna,
Adjudecatarul unui imobil nu a platit in termenul de 30 de zile pretul care a fost adjudecat de catre acesta.
Intrebari:
1. Conform art. 513 \"Daca ... (vezi toată discuția)
Perimare
lucinda2010
Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)