avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Instanţa oferă custodia copilului părintelui cu cel mai mare venit?Soţul meu are un venit mai mare că al meu însă nu are în grija cui sa îl lase cât este la muncăEu sunt în concediul de creştere al copilului până la anul dar după ce mă întorc la servici am cu cine sa îl las ,mama mea fiind casnică.Precizez că eu locuiesc cu părinţii la casa de aprox. 140 mp cu etaj si avem şi gospodărie iar soţul stă în chirie într-un apartament de 80mp.
Cel mai recent răspuns: Maria Mandru , utilizator 12:43, 2 Decembrie 2012
Instanta stabileste autoritate parinteasca comuna si domiciliul la unul dintre parinti.
In situatia dvs., domiciliul va fi stabilit la mama.
Nu cuantumul venitului este decisiv atunci cand instanta apreciaza asupra custodiei, ci mai ales relatiile de afectiune, conditiile de locuit, unde este mediul cel mai propice dezvoltarii acestuia.

Insa in momentul actual custodia va fi una comuna, doar locuinta minorului ramane in discutie. Cel mai probabil va fi stabilita la dvs si la parintii dvs.
Are relevanţă locul de muncă?Tatăl lucrează la ministerul de interne iar eu în învăţământ.
Nu are relevanta venitul.
Se va stabili o pensie de intretinere si se va crea un echilibru oarecum.

Daca sotul lucreaza in MAI o sa va dea mult de furca daca nu va intelegeti, dar dupa parerea tot dvs. aveti cele mai mari sanse in proces.
Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu următoarea situație : în prezent am ... Cristi49 Cristi49 Bună ziua, Am și eu următoarea situație : în prezent am depus o ordonanță prezidențială pentru stabilirea programului de vizita pentru copilul meu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si impartire bunuri adnil adnil Buna seara. Sunt casatorita din 2005, iar in 2009 a aparut in familie un copil. Care sunt sansele sa obtin custodia copilului, in conditiile in care sunt in ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)