avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... comunicare solutie la parti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

comunicare solutie la parti

Buna ziua,Care este termenul maxim in care trebuie sa se comunice partilor solutia data in sedinta la judecarea fondului ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:31, 2 Decembrie 2012
Nu exista un termen maxim efectiv.

Adresati cerere pentru redactarea hotararii daca va grabiti.
Exista un termen de recomandare de 30 de zile de la pronuntarea sentintei, termen in care ar trebui motivata sentinta si comunicata partilor.

Nu exista sanctiune in cazul nerespectarii acestui termen.
In practica media este de 45-60 de zile, dar exista si situatii cand trec 3-6 luni pana se comunica motivarea.

Daca trec cele 30 de zile puteti face o cerere de urgentare a redactarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen editare motivare sentinta mjion mjion Buna ziua ! Va rog, am si eu o intrebare : S-a incheiat un proces penal la prima instanta, si s-a comunicat pe Ecris minuta incheierii impreuna cu sentinta, ... (vezi toată discuția)
Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)
Divort, termen pronuntare popescucarmen43 popescucarmen43 aflata in proces de divort cu minori ultimul termen in luna martie 2014 cu respect vin sa pun intrebarea care este termenul pentru pronuntarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)