avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma suspendata temporar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma suspendata temporar

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am o firma suspendata temporar pe o perioada de 3 ani, de la 01.04.2010 pana la 01.04.2013.
Din cate am inteles, nu se mai poate prelungi aceasta suspendare inca 3 ani. Intrebarea mea este: care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru lichidarea, radierea societatii si cand sa incep demersurile? Pe balanta mai am solduri la mijl fixe , nefiind complet amortizate. Cum procedez cu ele?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:15, 6 Februarie 2013
La expirarea celor trei ani de suspendare faceti reluarea activitatii printr-o hotarare si printr-o alta hotarare puteti sa mai suspendati activitatea pentru inca trei ani.
Puteti de asemenea sa initiati procedura de dizolvare cu lichidare simultana fara numire lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990. Ideea este ca nu trebuie sa aveti datorii - va trebui sa obtineti un certificat de atestare fiscala de la ANAF din care sa rezulte acest lucru. Aceasta procedura o puteti initia oricand - atat cat societatea se afla in suspendare temporara cat si ulterior.
Multumesc pentru raspuns. Daca se mai poate prelungi inca trei ani, mai bine prelungim. Datorii nu avem. Imi puteti spune o baza legala unde gasesc ca se mai poate face inca o prelungire?
Temeiul ar fi o interpretare a Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, la art. 237 alin. 2 unde este specificat faptul ca durata inactivitatii nu poate depasi trei ani...Astfel la trecerea a trei ani se poate face reluarea activitatii societatii la cerere si nimic nu impiedica sa se faca o noua suspendare pe trei ani, in textul legii nefiind vreo dispozitie imperativa urmata de vreo sanctiune ca nu s-ar mai putea face o noua suspendare pe trei ani. La cvasimajoritatea registrelor din tara acesta este practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendata t_gheorghitza t_gheorghitza Am un srl suspendat pana la 24 octombrie2012.Este obligatoriu sa -l redeschid la termen ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Incepere activitate firma radulescuadrian radulescuadrian Buna ziua. Asi dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o situatie cu care poate v-ati mai intalnit. Am o firma a carei activitate a fost suspendata ... (vezi toată discuția)