Nu. Contractul de mandat este pentru cei alesi in adunarea generala: presedinte, membrii comitetului, cenzori.
Dar exista o varianta, o posibilitate ca o persoana care indeplineste functia de administrator sa fie platit pe baza unui contract de mandat. Aceasta se intampla daca nu aveti administrator angajat (indiferent de motive) iar un membru al comitetului executiv preia atributiunile administratorului. Cum acest membru al comitetului executiv a fost ales de adunarea generala, iar legea prevede posibilitatea preluarii atributiunilor administratorului de catre membrii comitetului executiv, se poate incheia un contract de mandat in baza caruia sa fie platit indeplinuind atributiunile administratorului.
Revenind la voluntariat, tot un membru sau mai multi dion comitetul executiv pot prelua atributiunile administratorului cu sau fara a fi platiti. Munca voluntara face bine mai ales celorlalti si mai putin bine celor care muncesc si suporta apoi criticile vecinilor. Apoi voluntarii au responsabilitate ca si cei care muncesc pe bani si de posibilitatea "premierii" cu unele amenzi de la vreun control daca a gresit ceva la repartizarea cheltuielilor...
considerati activitatea unui administrator ca fiind dependenta din punct de vedere fiscal? este obligatoriu ca administratorul sa incheie contract de munca in situatia in care este pensionar ? MULTUMESC
Fiecare suntem dependenti de cate ceva, dar de fisc suntem toti dependenti.:rtfm:
Regula este ca administratorul persoana fizica sa fie angajat cu CIM, dar asa cum v-am explicat mai sus sunt situatii in care administratorul poate sa-si faca treaba si fara CIM.
Concediere
Volentir Mircea
Suntem o asociatie de proprietari cu probleme financiare grave datorate restantierilor (restantele reprezinta cca 65% din toalul cheltuielilor pe o luna de ... (vezi toată discuția)