avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva imobile la firme neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva imobile la firme neplatitoare de TVA

Suntem o firma neplatitoare de TVA, si am cumparat anul trecut un spatiu de birou. Conform legii, din cate am inteles, pana la 31 dec 2012 se considera a fi constructie noua. Intrebarea este: daca noi nu suntem platitori de TVA si valoarea spatiului este de circa 40000euro, trebuie totusi sa platim tva?
Multumesc
Razvan
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:12, 3 Decembrie 2012
Daca ati cumparat anul trecut, despre ce plata de tva este vorba acum.
Va referiti la vinzarea acestui spatiu in 2012 si despre colectarea tva-ului la vinzare?
Fiti mai explicit.
Da, dorim sa-l vindem acum. Trebuie sa facem factura cu tva, desi nu suntem platitori de tva?
scuze!
Multumesc
Daca nu ati depasit plafonul de 65000 euro (220000 lei) inainte de vinzare nu sinteti platitori de tva, deci vinzarea va fi fara tva. Ulterior vinzarii, trebuie verificat daca (incluzind aceasta tranzactie) se depaseste sau nu se depaseste plafonul, aceasta tranzactie fiind inclusa la CA de 65000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte vanzare cumparare mai multe imobile saphirr saphirr Buna seara! Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti: Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar ... (vezi toată discuția)
Scutirea de tva la persoane fizice la tranzactii imobiliare ramonaholhos ramonaholhos buna ziua. sunt persoana fizica detin un teren din anul 2006 , iar acum asi dori sa-l vand prin contract notarial.Intrebarea mea este daca eu il vand in anul ... (vezi toată discuția)
Plafon scutire tva Christian31 Christian31 buna ziua, probabil e o intrebare mai aiurea, sunt un pfa si as dori sa stiu daca se va reveni la vechiul plafon de scutire tva adica 35 mii euro, eu ca si ... (vezi toată discuția)