VA ROG SA-MI EXPLICATI SI MIE CE SOLUTIE SA DAT .
Solutie: În baza art. 305 alin. 1 lit. c C.p. cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a C.p. şi art. 3201 C.p.p. condamnă pe inculpatul T P, aflat în stare de recidivă postcondamnatorie, la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 83 C.p. revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului prin s.p. nr. 864/30.09.2011 a Judecătoriei Slatina, definitivă prin nerecurare la data de 11.10.2011, pedeapsă care se va executa separat de cea aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute în total, prin cumulare, pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi b C.p., pe durata executării pedepsei principale şi în condiţiile prevăzute de art. 71 C.p.. Respinge acţiunea civilă formulată de partea vătămată prin reprezentantul legal Pârloiu Ionela, domiciliată în oraş Piatra Olt, sat Bistriţa Nouă, str. Moruneşti, nr. 15, jud. Olt, ca inadmisibilă. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. rap. la art. 189 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu recurs la Tribunalul Olt în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică azi 29.11.2012.
Mentionez ca aceasta solutie este pentru neplata pensiei alimentare.
Editat de moderator simonette12- motiv. 1.3 din Regulament
O sa le iau pe rand:
1.-inculpatul va executa in regim de detentie o pedeapsa de 1 an si 8 luni, pedeapsa ca are in componenta sa pedeapsa aplicata pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie din acest dosar, care este de 8 luni, la care s-a adaugat pedeapsa de 1 an aplicata prin sent.pen. nr.864/30.09.2011, urmare a revocarii suspendarii conditionate a executarii pedepsei de 1 an inchisoare pentru fapta din urma.
2.-in ceea ce priveste pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor (adica cele mai jos aratate ), aceasta se aplica pe durata executarii pedepsei si presupune interzicerea acestor drepturi din momentul in care hotararea de condamnare va ramane definitiva si pana la terminarea executarii pedepsei ( mai sunt cateva situatii dar nu am se la mai enumar).
-art 64 lit a) teza II-dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective,
-art.64 lit.b)-dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
3.-a fost respinsa actiunea civila ( cererea pentru banutii de pensie de intretinere ) formulata de partea vatamata,
4.- ati fost obligat la 200 lei cheltuieli judiciare catre stat,
5.-aveti dreptul de recurs - termen care curge in mod diferit :
-daca ati fost prezent la judecata si pronuntare - 10 zile de la pronuntare si
- daca ati lipsit de la judecata si pronuntare- 10 zile de la comunicarea copiei dispozitivului sentintei de condamnare,
6.-daca veti declara recurs, recursul suspenda executarea, iar daca nu, dupa expirarea termenului de recurs hotararea va ramane definitiva si va fi emis mandatul de executare a pedepsei aplicate ( desigur exista si varianta ca parchetul sau partea vatamata sa declare recurs, dar probabil ca asta stiti deja).
in caz de recurs pot primi o slutie favorabila? mentionez ca nu am platit pensia alimentara pentru fetita pentru ca nu am avut niciun venit nu am facut asta voit acum m-am angajat si mi-as dori sa asigur acei bani. ce pot face ?
Formulati recurs.
Incercati sa faceti rost de toate suma pe care o datorati conform plangerii si achitati mamei minorei cu mandat postal si confirmare de primire ( pe mandat faceti mentiune cu privire la pensie de intretinere conform sent, civ. nr. x din data x a Jud. x) .
Depuneti dovada expedierii banilor in recurs.
Va puteti impaca cu mama minorei chiar si in recurs ( evident daca si ea vrea) si atunci instanta poate dispune incetarea procesului penal.