Vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez. Am inteles ca trebuie sa dau un preaviz de 15 zile, la care se poate renunta cu acordul partilor (nu va fi cazul, pt. ca angajatorul nu-si va da acordul).
Am inteles ca nu este nevoie sa-mi motivez demisia. Este adevarat?
Am inteles ca demisia trebuie sa sune cam asa: "Domnule director ... va rog sa-mi acceptati demisia din functie incepand cu data de ..." Intrebare: trebuie sa pun aici data la care depun demisia SAU data la care depun demisia + cele 15 zile de preaviz?
Exista vreo posibilitate ca demisia sa-mi fie respinsa?
Termenul de preaviz in cazul demisiei curge de la data depunerii acesteia la angajator. ca sa nu ai surprize, e bine sa trimiti cererea de demisie prin scrisoare recomandata cu conf. de primire, ca sa ai o dovada in primul rand ca ai inaintat cererea si in al doilea rand ca s-a implinit termenul de preaviz si astfel ti-a incetat cim cf. art.79 Codul Muncii.
in cerere scrie ceva de genul " va notific demisia mea din functie incepand cu data de , ( exemplu ) 01.03.2005. data depunerii : 14.02.2005". Atentie la calculul termenelor pe zile!
Demisia nu poate fi "respinsa" .
Multumesc foarte mult!
Presupun ca depunerea cererii la registratura unitatii e la fel de "valida" ca trimiterea prin posta. Sau ma insel?
daca nu sunt probleme de genul: refuza sa primeasca cererea, nu-i dau numar de inregistare, etc, e ok; poti sa depui cererea direct la registratura unitatii. Sa retii nr. de inregistrare sau sa intocmesti cererea in dublu exemplar si sa soliciti ca pe al doilea exemplar, care va ramane la tine, sa fie pusa stampila unitatii cu nr. si data inregistrarii.
Demisia / preaviz
alexa09
Buna seara,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este din punct de vedere legal momentul in care incepe preavizul de 15 zile calendaristice in cazul unei ... (vezi toată discuția)
Demisie-preaviz
alexauto1
Buna ziua
azi am anuntat verbal pe sefu ca cu data de 01.02.2011 imi dau demisia.
Intrebarea mea este cu ce data sa imi scriu demisia cu perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)