avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc munca

buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie o solutie pentru urmatoarea speta:
un salariat al unei societati comerciale a fost numit prin act aditional sef la un punct de lucru al societatii. Dupa 1 an, a fost numit prin act aditional pe o alta functie, nemaiavand functia de sef, insa nu i s-a modificat si locul muncii. Dupa 2luni, conducerea ii face act aditional prin care s-a dorit schimbarea locului de munca de la punctul de lucru X la sediul societatii. Salariatul a refuzat semnarea actului aditional si i s-a dat o deciyie de schimbare a locului muncii pe motiv ca la punctul de lucru nu are ce face, iar la sediu este nevoie de el. Salariatul a atacat in instanta decizia. Va rog sa-mi dati o solutie cum as putea sau pe ce as putea merge ca sa castig procesul.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:49, 5 Decembrie 2012
Presupun ca dvs., @elena_i18, reprezentati angajatorul.

Din ce descrieti dvs., decizia de mutare a salariatului nu este legala, pentru ca "locul muncii" nu se poate modfica definitiv prin decizie unilaterala a angajatorului, ci numai prin act aditional (cum de altfel ati facut prima data).
Nu se poate schimba locul muncii asa cum a procedat unitatea, oricate motive ar fi avut.
Chiar daca nu avea sa ii dea de lucru la punctul de lucru si ar fi fost nevoie de el in alta parte, unitatea tot nu avea dreptul sa ii modifice contractul fara acordul lui, prin decizie.
Acum nu mai aveti ce face ca sa casigati, trebuia ca angajatorul sa se gandeasca inainte ...

Mutarea salariatului s-ar fi putut face unilateral prin delegare, insa pentru asta trebuie indeplinite anumite conditii, inainte de a lua decizia.

Pe de alta parte, daca nu mai aveti activitati pentru el la punctul de lucru, solutia legala este o concediere pentru motive economice (desfiintarea de post). In cadrul acestei proceduri ii propuneati spre acceptare un post la sediul principal. Daca l-ar fi acceptat, incheiati un act aditional. Daca nu il accepta, mergeati mai departe cu concedierea.

Acum e prea tarziu sa mai dregeti busuiocul.

Cea mai sincera recomandare pe care o am pentru angajator este sa isi revoce decizia de mutare a salariatului, sa plateasca cheltuielile de judecata ale salariatului, sa continue activitatea lui la punctul de lucru si sa mai incerce odata mutarea, pe cai legale de data asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu pe baza unei decizii de mutare emisa in urma cu 8 luni corina_alice corina_alice Buna ziua, In februarie 2009 am primit decizie de mutare in alt compartiment, in care se spunea si ca salariul va fi renegociat. Acest lucru nu s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf adryan35 adryan35 Buna ziua. Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca ... (vezi toată discuția)