avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu

Buna ziua!
Am primit o instiintare in urma concedierii cf art 65., care a dus la desfiintarea postului in care am luat la cunostiinta ca societatea nu doreste sa imi plateasca salariu compensatoriu, in urma solicitarii acestuia de catre mine.
Instiintarea aduce urmatoarele argumente:
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in CIM, si nu s-a purtat nici o negociere la angajare
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in ROI
- Societatea nu dispune de CCM la nivel de unitate sub conducerea conducerii
- Societatea nu dispune de CCM la nivel national deoacere nu a participat la negocieri in acest sens
- Situatia financiara a societatii nu permite acordarea de salarii compensatorii

Drept urmare , as dori sa stiu daca imi pot primi drepturile salariale privind salariul compensatoriu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 9 August 2015
Nu intelg de ce atata indignare. Eu una nu am intrat pe forum sa stau sa ma cert.

De asemenea nu am sfatuit pe nimeni sa dea in judecata, nu am indicat un temei legal in CCM la nivel national pentru a da in judecata, defapt am zis de la inceput ca nu e valabil. Oricum, ma bucur ca alti utilizatori cunosc doar instante care fac aplicarea corecta si exacta a legii, eu am auzit si alte situatii..

In plus, eu cred ca am indicat bine si prevederea legala si interpretarea ei. Daca am suparat pe cineva chiar nu am avut intentia si imi cer scuze.

Consider si ca raspunsul la intrebarea initiala ramane tot cel de mai sus. (Art. 67 din Codul Muncii prevede ca: Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. Textul ne spune ca angajatii pot beneficia, nu ca beneficiaza in mod obligatoriu) Sincer sper sa nu mai existe alte discutii.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
:offtopic: Interventie moderator

Nu este vorba ca ati suparat sau nu pe cineva .. fiecare utilizator are dreptul sa-si spuna parerea ... Echipa Avocatnet nu garanteaza un raspuns complet, corect si de actualitate. De aceea , utilizatorii trebuie sa discerna singuri in ce masura raspunsurile primite ii pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

Va multumesc pentru raspunsuri! Totusi, am sa vin cu o adaugare: initial in notificarea primita ref la concediere si desfiintarea postului, exista alineata care imi aduc la cunostiinta drepturile legale prevazute in art 78 CCM si art 67 daca nu ma insel. Practiv notificarea certifica drepturile mentionate anterior , iar instiintarea mai sus mentionata contesta aceste drepturi. Astept parerile dvs!
Multumesc!
Probabil ca acea notificare a fost luata ca model de la cineva sau folosita anterior si nu a mai fost adaptata la situatia dvs...
Este foarte probabil, insa in aceasta situatie, care este sansa mea de castig, daca ambele documente sunt semnate, stampilate si au nr de inreg?

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)