avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu

Buna ziua!
Am primit o instiintare in urma concedierii cf art 65., care a dus la desfiintarea postului in care am luat la cunostiinta ca societatea nu doreste sa imi plateasca salariu compensatoriu, in urma solicitarii acestuia de catre mine.
Instiintarea aduce urmatoarele argumente:
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in CIM, si nu s-a purtat nici o negociere la angajare
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in ROI
- Societatea nu dispune de CCM la nivel de unitate sub conducerea conducerii
- Societatea nu dispune de CCM la nivel national deoacere nu a participat la negocieri in acest sens
- Situatia financiara a societatii nu permite acordarea de salarii compensatorii

Drept urmare , as dori sa stiu daca imi pot primi drepturile salariale privind salariul compensatoriu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 9 August 2015
contractul colectiv la nivel de unitate poate fi mai " prejos", nu stiu daca termenul e chiar corect, adica poate sa prevada altele decat ceea ce scrie in CCMul la nivel de ramura, semnat si aprobat de Ministerul muncii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
ana30d, utilizator
Da, poate sa prevada alte drepturi si obligatii .. insa aceste nu pot contraveni drepturilor si obligatiilor stabilite in ccm la nivel de ramura.

Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil incheiat la nivel superior - art.132 alin.3 din Legea nr.62/2011
ana30d a scris:

si conform CCMului la nivel de ramura pot sa-i contestez in instanta ca nu mi-au respectat preavizul de 4 ore si solicitarea salariului compensatoriu?
nerespectarea preavizului de 4 ore o mai pot contesta? prietena mea jurista cu care am vb eu imi zicea de cele 45 de zile mentionate anterior pe legea dialogului social...ce posibilitate am sa castig cele contestate de mine? care sunt etapele procedurii de actionare in instanta a angajatorului de unde am fost concediata? care sunt riscurile pe care ar trebui sa mi le asum? cum s-ar putea solutiona acest proces, ce probabilitati credeti ca sunt?

si referitor la aceste intrebari?
Refuzul acordarii salariului compensatoriu se poate contesta in instanta in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m. si nu in termen de 45 de zile ...

In termen de 45 de zile se contesta decizia de concediere si nu nerespectarea preavizului ... sanse sunt 50% de castig si 50 % de pierdere .. nimeni nu va poate garanta si nici sa va spuan ca veti castiga 100%.
freeelis a scris:

Refuzul acordarii salariului compensatoriu se poate contesta in instanta in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m. si nu in termen de 45 de zile ...

In termen de 45 de zile se contesta decizia de concediere si nu nerespectarea preavizului ... sanse sunt 50% de castig si 50 % de pierdere .. nimeni nu va poate garanta si nici sa va spuan ca veti castiga 100%.

dar, parerea mea este ca pe contestarea salariului compensator as avea mai multe sanse de castig, mai mult de 50 %, poate chiar 100%, corectati-ma daca gresesc...
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
ana30d, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)