avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegire salariu

Buna ziua ! Pe scurt va prezint situatia mea: in anul 2008 luna august am plecat in concediul de crestere a copilului,fiind angajata in sitemul medical de stat(deci bugetar)si atunci am avut aceelasi salariu cu sotul meu angajat in acelasi spital si pe aceeasi functie.Dupa 3 ani in luna mai 2011 m-am intors la serviciu,si constat ca din data de 1 iunie 2011 am mai putin la salariul net cu 1300 ron decit sotul meu la aceeasi incadrare si aceleeasi ore lucrate lunar.RASPUNSUL PRIMIT DE LA RESURSE UMANE ESTE CA ASA E LEGEA.Ce lege este aceea care penalizeaza pe viata faptul ca am nascut un copil?Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: geany74 , utilizator 13:52, 12 Decembrie 2012
La data de 01.07.2010, salariile din sectorul bugetar au fost diminuate cu 25% ...... de la 01.01.2011 s-au marit cu 15% fata de cuantumul aflat in plata in luna octombrie 2010..

In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie. In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010. Pentru functionarii publici care se transfera in cursul anului 2011, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
Bun si dn asta inteleg ca voi ramine cu acest salariu mai mic decit al colegilor mei pina la pensie ?puteti sa-mi spuneti cind a fost ultima marire de salariu in sectorul bugetar in perioada 2008-2009?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu dupa promovare? mceline mceline \"Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii ... (vezi toată discuția)