avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solutii...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solutii...

buna ziua,
sunt un grup de 4 tineri care au lucrat la o societate din octombrie pana pe la sfarsitul lui noienbrie , aproximativ. Doua persoane din cela 4 nu au avut contract de munca deloc, iar celelalte 2 au avut dar din data de 9 noiembrie pana prin 23 , deoarece si-au dat demisia. Pana in prezent nu s-au primit salariile pentru nici unul din ei. care ar fi solutia prin care sa isi primeasca salarul, si cei care nu au avut contract?
va multumim
Cel mai recent răspuns: nicoletasavianu , utilizator 15:44, 4 Decembrie 2012
faceti plangere la ITM.
Este cam greu prin ITM, daca nu au avut raport de munca ... insa odata cu sesizarea la ITM se poate actiona in instanta pe acel angajator ...
da... dar pe ce baza pot sa dea salar pentru cei care nu au acte.
Numai printr-o actiune in instanta puteti reusi asa ceva ... sau eventual angajatorul ,sub riscul sanctionarii, sa va incheie c.i.m. ....
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca popescupopescu123 popescupopescu123 Buna ziua! Lucrez la o firma unde suntem 3 angajati ca lucratori comerciali, de ceva timp managera zonala tot vine in vizita si me ameninta voalat ca ne da ... (vezi toată discuția)
Nu am cum sa-mi dau demisia - angajator "disparut" silvy86 silvy86 Buna ziua De aproximativ 2 ani firma la care am lucrat si-a inchis punctul de lucru. De aici incep probleme: Dupa ce nu am mai fost chema la serviciu ... (vezi toată discuția)
Situatie angajati pe perioada procedurii de lichidare matmar matmar Buna ziua, Momentan firma la care lucrez a intrat in procedura de lichidare incepand cu aprilie 2008. Actele si stampila firmei au fost ridicate incepant cu ... (vezi toată discuția)