avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un fel de sponsor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un fel de sponsor

Buna Ziua,

Daca o persoana care are bani vrea sa investeasca intr-o alta persoana (sportiv in box la inceput), spre exemplu: echipamente, deplasari, concursuri etc, iar acest investitor nu are calitatea de impresar, dar vrea totusi sa incheie un contract cu sportivul, poate sa mearga cu el in fata unui avocat sa semneze un contract in care sportivul sa-si ia angajamentul ca nu va face nici o intreprindere in viitor respectiv privind cariera lui fara sa il instiinteze pe "sponsorul" lui si fara ca acesta sa poata beneficia si el la un moment dat de performantele sportivului?
Ce fel de contract ar trebui sa incheie?:">:">
Cel mai recent răspuns: Maxim Elena Camelia , Avocat 17:47, 4 Decembrie 2012
Cu siguranta nu va fi un contract de sponsorizare daca se urmareste obtinerea de beneficii de pe urma performantelor sportivului. Oricum contractul trebuie sa respecte reglementarile nationale si internationale in materia segmentului sportiv vizat cat si legea ce guverneaza dreptul comun , depinde unde se incheie contractul in tara sau in strainatate.

De regula exista un contract tipic care cuprinde astfel de clauze specific jucatorilor de fotbal ce poate fi gasit chiar pe site-ul FRF
Da asa este, asa mam gandit si eu dar am vrut sa aud si o alta parere. va multumesc mult pentru raspuns
scuze, m-am

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)
Legitimație club fotbal NewName NewName Bună ziua!Am și eu o întrebare.O jucătoare de fotbal dorește să plece de la clubul la care este legitimată la un alt club.Cum poate proceda,dacă ... (vezi toată discuția)
Model contract de sponsorizare zoli74 zoli74 Buna,am rugamintea sa ma ajutati cu un model pentru un Contract de sponsorizare pentru o asociatie sportiva . Va multumesc (vezi toată discuția)