avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DIZOLVARE_LICHIDARE_RADIERE SRL FARA ACTIVITATE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DIZOLVARE_LICHIDARE_RADIERE SRL FARA ACTIVITATE

Sunt unic actionar la un SRL care nu a desfasurat niciodata vreo activitate.
Societatea a avut suspendata activitatea 3 ani,(termenul de expirare a celor 3 ani fiind 17 Dec.2012- adica peste cateva zile).Reamintesc ca nu are niciun patrimoniu,nici o datorie fata de buget,toate raportarile facute sunt pe 0(zero).
Doresc sa desfiintez aceasta societate, neexistand posibilitatea reluarii imediate a unei activitati.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Intelegand ca trebuie sa ma adresez la ORC, ce trebuie sa solicit:dizolvarea,lichidarea,radierea,-separat sau toate la un loc?Pot sari vreo etapa astfel incat sa pot desfiinta firma intr-un timp mai scurt si cu costuri mai mici?Care ar fi termenul limita la care ar trebui sa merg la ORC ?

Cel mai recent răspuns: Marianaaa , utilizator 16:18, 4 Decembrie 2012
Nu exista un termen limita. In decizia asociatului unic specificati ca ati decis dizolvarea fara lichidare a societatii, ca societatea nu are datorii si nici active si aceasta ar cam fi prima etapa. Dupa trecerea celor 30 de zile de la data publicarii in Monitorul oficial a acestei decizii, treceti la etapa a 2-a radierea societatii, unde va prezentati cu o copie din monitorul oficial unde a fost publicata decizia, cu certificatul de atestare fiscala si cu bilantul de lichidare precum si cu CUI, constatatoare original.
Multumesc pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate prin vointa partilor. Stephen07 Stephen07 Buna seara, Cum pot inchide o societate prin vointa asociatului? Prin cea mai simpla si usora metoda,fara formalitati si instanta? De ce acte am nevoi?De ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)