avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reala sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reala sau nu?

Salutare!

Va rog sa ma ajutati.... Vi se pare reala somatia din poza atasata?

[ link extern ]

Intreb pentru ca, cautind pe net legile si hotaririle scrise acolo sint cu totul altceva decit ceea ce trebuie...plus ca avocata respectiva trecuta in somatie nu cred ca exista...eu nu am gasit-o....
Expeditorul plicului este "Asociatia de locatari ....."
Parca nici antetul nu e ce trebuie si nici stampila de jos si semnatura....
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:10, 7 Decembrie 2012
...plus ca avocata respectiva trecuta in somatie nu cred ca exista...eu nu am gasit-o....

Pe d-voastra va ingrijoreaza ca nu este reala avocata(sau firma de avocatura), in loc sa va ingrijoreze restanta catre asociatie?

ma ingrijoreaza faptul ca stiu ca se fac "misculatii"....
1. Avocata exista si este membra a Baroului Bucuresti.
D-na avocat nu trebuia sa emita "somatie", ci "notificare" pe care o facea in numele asociatiei de locatari.
Formularea cu specificatia legii 114/1996 este probabil determinata de statutul incert al asociatiei dv. care inca nu este asociatie de proprietari, deci n-ar putea fi invocata legea 230/2007.
Paragraful ultim, referitor la Codul Civil ne arata ca aceasta "somatie", ca formulare, este caduca,articolul specificat ocupandu-se in NCC de alte probleme.
Probabil doamna avocat este o cunostinta a administratorului si a semnat "ca primarul" pe un formular standard conceput acum vreo 10 ani, pe care completa doar data, numele si suma de plata.
Din punct de vedere formal aceasta hartie are doar rolul de a va atentiona ca e cazul sa va achitati restanta si, in general, ce are de gand asociatia dv. sa faca.
Nu cred ca formularea "somatiei" ar trebui sa va preocupe, ci chiar perspectiva de a ajunge in instanta.
Aceasta notificare, caci asta este, nu "somatie", o putea formula chiar asociatia de locatari. A vrut insa sa-i dea un "steif" mai oficial....

2. Preocupati-va de a plati restanta, utilitatile pe care le consumati fara a plati, vi le achita vecinii si asta, in mod practic, e mai presus in importanta decat daca "somatia" este reala sau nu.

Aceasta "scriosare" sau "adresa" este menita sa va aduca aminte ca aveti restante la asociatie si ca, daca nu le platiti, o sa fiti actionat in judecta. Daca ar fi scris mai simplu, fara legea XXX sau articolul YYY, ci doar "conform legislatiei", "conform legii" s.a.m.d. chiar nu aveati motiv sa spuneti ca nu exista legislatie sau legi in domeniul asociatiilor de locatari.
Importanta este realitatea ca aceasta "adresa" ati primit-o dumneavoastra, un proprietar de apartament cu restante la intretinere care, dupa cate vad, nu contestati aceste restante.
Mergeti la asociatie, discutati, luati-va un angajament, platiti esalonat si asa nu mai ajungeti sa generati cheltuieli suplimentare cu demersurile in instanta, cheltuieli pe care, in final, tot dumneavoastra o sa le suportati.

vreau sa platesc, dar nu pot toata suma odata....
chestia e ca mi-au specificat verbal, nu in scris, pentru ca in somatia respectiva nu este trecut nici un termen, ca trebuie sa platesc toata suma in 15 zile...

Alte discuții în legătură

Plata restante intretinere, somatie asociatie locatari ovidiu2929 ovidiu2929 buna ziua Sunt in prezent restant la intretinere cu suma de 1000 lei. Perioada restanta este mai mare de 3 luni. Mi-a fost trimisa prin posta o somatie ... (vezi toată discuția)
Somatie plata intretinere alexandrabratu alexandrabratu Buna ziua, In blocul in care locuiesc am acumulat in perioada febr. - iunie 2011, restante la plata intretinerii in cuantum de 1.300 lei. Din acest motiv ... (vezi toată discuția)
Restanta la cheltuielile de intretinere de la bloc iozefinap iozefinap Buna ziua Cer ajutor la o problema legata de o restanta pe doua luni la cheltuielile de intretinere. Presedintele blocului a dat in judecata o parte din ... (vezi toată discuția)