In cazul in care data de 30 noiembrie este declarata zi libera dar eu am fost chemat la servici pentru a recupera ziua de 30 decembrie 2012 si nu am fost ce se poate intampla?Sunt nemotivat in 30 decembrie?
Cum ati fost chemat? Prin Decizia angajatorului, prin care a fost stabilita recuperarea zilei de 30 decembrie intro zi de sarbatoare legala, cum ar fi ziua de 30 noiembrie?
Da,prin decizia angajatorului.Majoritatea oamenilor nu au fost de acord dar cand directorul a zis ca o sa fim nemotivati pe data de 30 decembrie toti s-au speriat ai au semnat ca sunt de acord,eu nu am semnat nimic.
Atat timp cat DVS nu v-ati dat acordul, angajatorul nu va poate sanctiona. Mai mult deatat, pentru orice incalcare a prevederilor legale din domeniul relatiilor de munca, inclusiv cele referitoare la zilele libere legale, il puteti reclama la ITM. Amenzile pentru angajatorii care nu acorda zilele libere legale sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.
Vreau sa mentionez ca pe data de 30 noiembrie 2012 am fost chemati la serviciu(lucrez la o firma privata import-export) toti angajatii fara sa semnam nimic cum ca am fi de acord sa lucram ,parca nici nu stiau ca este zi libera,cand am intrebat ce facem pe 30 noiembrie directorul mi a zis ca "ce tu nu mamanci pe 30?" am ramas masca si i am comunicat ca intreb sa stiu ce fac ca vreau sa plec din oras avand in vedere ca este zi libera si mi a raspuns ca se lucreaza....vazand aceastea mi am facut cerere de concediu de odihna.Este legala aceasta actiune?astept raspuns va rog mult...mai vreau sa mentionez ca de atunci cred ca a inceput sa ma priveasca cu alti ochii si sa mi bage fel de fel de bete in roate,mai pe romaneste" am fost luat la ochii"...plus ca de cand lucrez in aceasta firma(5 ani) am constatat foarte multe abuzuri din partea conducerii asupra mai multor colegi .Va multumesc anticipat si as dori sa revin si prin alte discutii legate de nenumarate abuzuri din aceasta firma.