avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale - asociat din UK.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale - asociat din UK.

Salutare,

Firma are 5 asociati(4 din Romania si unul din UK). Asociatul din UK vrea sa cedeze(gratuit) unui asociat roman(unul din cei 4) toate partile sale sociale.

Care ar fi cea mai simpla metoda de a face acest lucru?

Idea este ca asociatul din UK nu poate veni in Romania in urmatoarea perioada.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:29, 5 Decembrie 2012
Cea mai simpla metoda e cesiunea de parti sociale.
II puteti trimite actele traduse, (hotararea Adunarii Generale, contractul de cesiune) le semneaza la un notar acolo, vi le trimite aici, le traduceti in limba romana .... si fuga la ORCT ... din ce judet sunteti.
O alta metoda este aceea de a da procura (in Anglia) unei persoane din Romania, in sensul de a cesiona numarul de parti sociale pe care le are oricui va crede de cuviinta si in ce conditii va dori. Eventual sa ii dea dreptul sa il reprezinte si in Adunarea Generala a Asociatilor in care se decide retragerea aociatului din UK. Pe baza procurii (speciale nu generale) persoana desemnata va putea sa semneze toate actele in tara.
Prima varianta suna foarte bine. Eu am vorbit cu el de "notary", dar nu prea pare sa inteleaga ce e cu "notary" pentru ca la ei nu prea se foloseste asa de intens ca la noi. Poate semna si in fata avocatului lui?

Eventual, contra cost, ma puteti ajuta cu procedura asta?
Nu este nevoie de notar
Contractul de cesiune se poate intocmi si sub semnatura privata, ca de altfel si actul constitutiv si multe altele.
Toate actele le puteti intocmi in varianta bilingva, le semnati intre parti, le transmiteti domnului pe mail si vi le transmite semnate, le semnati si d-voastra aci in Romania si le depuneti la registru. Atentie daca cesiunea se face la valoarea nominala a partilor sociale sau la o valoare mai mare.
Nu are nevoie nici de avocatul lui.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparae societate romanesca cu asociat unic strain Helbet Helbet Buna ziua, Am si eu o speta! Doresc sa cumpar o societate romanesca , unde asociat unic este o persoana straina ( german) . Ca si modaliate am hotarat mai ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la partile sociale FredBlogs FredBlogs Buna ziua. Sotia mea este asociat la o firma cu tatal ei si impreuna cu alta persoana. Ea detine 10% tatal ei 80% si cealalta persoana 10%/ Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale-asociat plecat din tara EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o intrebare. Pentru o societate comeciala, formata din 2 asociati, ambii administratori, in care se doreste cedarea partilor de catre unul ... (vezi toată discuția)