avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere .....fara despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere .....fara despagubire

Sunt proprietara unui teren intravilan de 700 mp. De la primarie mi/au spus ca am nevoie de intocmirea unui PUZ pentru a primi autorizatie de constructie. Pana aici bine, dar ulterior aflu ca pentru aprobarea PUZ/ului de consiliul local trebuie sa cedez 5 metri din teren *(lungime 34m), adica sa cedez cca 150 mp pentru largirea drumului existent. Cand am intrebat de despagubiri mi-au spus ca nici vorba de asa ceva, pentru ca terenul va ramane pe numele meu, doar... nu pot sa/l mai folosesc. Dac[ stiti actul normativ care reglementeza asa ceva sau ati trecut prin asa ceva va rog sa-mi raspundeti, pentru ca eu am platit 700 mp, nu 550. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: criscris19 , utilizator 17:32, 5 Februarie 2009
Poate la tribunal, nu la judecătorie. Pe contencios administrativ, nu pe civil. Aşa cum sugera Paven Florentina ceva mai sus.
da aveti dreptate, m-am grabit asa e e la tribunal la contencios: refuzul de a elibera un act
multumesc. Maine voi merge in audienta la domnul primar sa vedem ce are de zis, caci cel de la urbanism mi/a zis in fata ca daca ar fi sa despagubeasca pe toti, din ce ar mai trai primaria....cam asa s-a exprimat.
e o situatie comica, dar puneti-va intrebarea cand se fac drunuri nationale si trec peste terenurile oamenilor acei oameni nu sunt despagubiti. in aceeasi situatie va aflati si dumneavoastra. Locuiti cumva intr-o comuna, caci numai ce din comune ar putea face asa ceva
da, este vorba intr-adevar despre o comuna. Cei de aici cred ca pot face orice pe spinarea oamenilor. Nu stiu cum se va rezolva, dar oricum voi face tot ce imi sta in putinta pentru a iesi cu bine din aceasta situatie. multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare teren tantrixuti tantrixuti Am achizitionat , anul acesta, un teren intravilan agricol pentru a construi o casa de locuit. Pentru a obtine autorizatia de construire mi s-a cerut sa fac ... (vezi toată discuția)
Teren vicii ascunse vioneica43 vioneica43 Am cumparat in 2018 un teren in Poiana Brasov in suprafata de 1000 mp , pe care in CF este mentionata o servitute aferenta unor imobile . Pe terenul nostru ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)