avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In legatura cu contractul de munca intr-o firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In legatura cu contractul de munca intr-o firma privata

Este posibil sa fiu dau afara din firma respectiva daca mi se aduc acuzatii false impotriva mea precum ca am tipat la o persoana in limita bunului simt ????
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:11, 5 Decembrie 2012
Buna ziua,

daca angajatorul apreciaza ca este cazul, va proceda la cercetarea disciplinara a dvs. In acest context se vor cerceta faptele de care sunteti acuzat si, pe baza probelor ce se vor efectua ( audiere de martori, inscrisuri, vizionarea camerelor de supraveghere, etc) se va stabili daca fapta dvs este sau nu abatere disciplinara grava.
Daca cei din comisie ajung la aceasta concluzie vor propune angajatorului o masura disciplinara care poate fi chiar concedierea.
In masura in care discutai respectiva, desi pe un ton mai ridicat a fost civilizata este putin probabil sa fiti concediat.
Daca sunteti concediat iar dvs apreciati ca fapta savarsita nu constituie o abatere grava de la normele de munca, atunci puteti contesta decizia de concediere la tribunalul de unde domiciliati in maximum 45 de zile de la comunicarea acestei decizii.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
costiboncu a scris:

daca angajatorul apreciaza ca este cazul, va proceda la cercetarea disciplinara a dvs.

Nu cred ca cercetarea disciplinara se face la aprecierea angajatorului, ci abaterea respectiva trebuie mentionata expres in RI pentru a putea avea o baza legala pentru desfasurarea acesteia...
Buna ziua,

sigur ca cercetarea disciplinara se face daca angajatorul apreciaza ca este cazul. Asta implica o discutie cu cei implicati, respectiv oamenii de HR si avocatii firmei iar decizia se ia in functie de situatia concreta si de prevederile ROI si normelor legale.
In ultima instanta, aprecierea angajatorului este elementul determinant si va spun asta in cunostinta de cauza. Ma intreb in ce consta plus valoarea adusa de comentariul dvs....

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim si nup oti oti Ce parere aveti pe urmatoarea speta: [b]Angajatorul face plangere penala pentru furt (prins in flagrant de catre agentii de paza ai societatii) unui angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical midadu midadu Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu data instiintarii angajatorului privind concediul medical... si anume: un angajat si-a luat concediu medical si l-a ... (vezi toată discuția)
Concediere+plangere penala nhycompany nhycompany Buna ziua. Am depus o plangere penala impotriva unui angajat de al nostru, pt o infrcatiune savarsita la firma. Dupa ce am depus plangerea penala la 2 ... (vezi toată discuția)