avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIERE DUPA CONCEDIU DE CRESTERE SI INGRIJIRE ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIERE DUPA CONCEDIU DE CRESTERE SI INGRIJIRE COPIL PINA LA VIRSTA DE 2 ANI

daca angajatorul are obligatia ca timp de 6 luni de zile dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil de pina la 2 ani sa nu concedieze acest salariat.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 16:28, 6 Decembrie 2012
Da, are aceasta obligatie, de a nu concedia salariata/tul ce a revenit din concediu pentru cresterea copilului. Aceasta obligatie exista timp de 6 luni de la revenirea din concediu.

OUG 111/2010 Art. 25*) - (1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Aveti si vreo alta intrebare? Pare incomplet ceea ce ati scris.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Perioada de 6 luni este perioada maxima prevazuta de lege ("cu pana la 6 luni", ceea ce inseamna ca angajatorul poate concedia salariata revenita din CCC chiar si dupa o zi de la revenirea in unitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea mamelor ce revin la munca luizarusu luizarusu Buna seara!Vin si eu si ridic urmatoarea problema.Am optat pentru concediu de crestere a copilului de pana la 1 an si pe data de 17 august m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie grigiuli grigiuli Sunt o mamica care beneficiaza de stimulent de insertie . Din luna decembrie 2012 angajatorul m-a dat in somaj. De la AJPIS am primit o decizie de debit ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa concediu de crestere copil Victor-Dan Victor-Dan Buna ziua, as dori sa reincep activitatea mai devreme de 1 an (am optat pt aceasta varianta) pentru a beneficia de stimulentul de insertie (5oo ron)care se ... (vezi toată discuția)