avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este posibila inregistrarea unui contract de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este posibila inregistrarea unui contract de munca nesemnat de salariat? Dar incetarea contractului fara semnatura salariatului?

Buna ziua! Este posibila inregistrarea unui contract de munca la itm fara ca acest contract sa fie semnat de salariat? Situatia suna in felul urmator: am lucrat aproximativ 2 luni la o firma, in momentul in care sefa a printat contractele de munca din greseala a printat contractul altui coleg in dublu exemplar iar pe al meu nu. Aproape zilnic in perioada celor 2 luni lucrate am intrebat de contractul de munca si mi se raspundea urat, ba ca acum imi trebuie, ba ca ce am de tot intreb de el, stau in el... Intr-una din zile, din cauza felului in care se purta cu angajatii mi-am luat inima in dinti si i-am zis ca eu plec, moment in care sefa mi-a spus ca ok, iti semnez demisia, dar va trebui sa stai 15 zile in preaviz. Atunci i-am spus ca din moment ce eu nu am semnat nici un contract, nu vad de ce ar trebui sa-mi fac demisia si sa stau in preaviz si am plecat. La o saptamana dupa aceea am fost sa-mi predau uniforma si a tot insistat sa-mi dau demisia, dar precizez ca nu am semnat nimic si ca mi-a ramas datoare cu banii si bonurile pe ultimele 15 zile lucrate. Astazi am fost la itm si mi s-a spus ca apar inregistrata din data x (aveam aproximativ o luna de munca la data inregistrarii) cu contract pe o perioada nedeterminata si care inceteaza la data y ( data la care am plecat) conform art 55 b prin acordul partilor! Imi puteti explica va rog frumos daca toate aceste lucruri se puteau face fara semnatura mea? Eu banuiesc ca ar fi semnat sefa in locul meu... si as vrea sa-mi recuperez banutii, va rog sugerati-mi ce as putea face! Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 7 Decembrie 2012
Are ceva sanse, dar va trebui sa astepte solutionarea plangerii penale care poate stabili existenta falsului sau nu.
Va multumesc frumos pt raspunsurile dv!
Exista cumva si un termen limita de la data respectiva pt a lua o masura impotriva angajatorului?
O zi superba va urez!
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
ghsilvana, utilizator
Pentru plangerea penala exista un termen de doua luni ... Conform dispozitiilor art.284 Cod procedura penala termenul de introduce a plangerii prealabile este de 2 luni, acesta curgand din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Se poate ajunge la o intelegere cu detinatorul firmei pentru a nu-l actiona in judecata in acest caz? Sau as comite eu o infractiune ca am luat la cunostinta falsul in acte si nu l-am denuntat?
Puteti ajunge la o intelegere ... nimeni nu va interzice acest lucru, insa atentie ca intentia dvs sa nu fie considerata ca fiind vorba despre un santaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca AlexandraM96 AlexandraM96 Buna seara! Acum 2 luni de zile m-am angajat la o firma de call center. Din anumite motive nu mai pot merge la serviciu. Prin urmare am decis sa ii aduc la ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ca sa imi recuperez cartea de munca? fane23 fane23 buna ziua am o problema legata de cartea de munca am muncit la o societate timp de 2 ani aproape si am plecat in iarna cu preaviz totul ok dar nu mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Demisie Vlad Arabela Vlad Arabela buna ziua am o problema mai delicata pe data de 13 aprilie 2010am fost sunata de patroana si mi-a spus ca nu ma mai poate sa ma tina ca nu are bani sa ma ... (vezi toată discuția)