avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hartuire, amenintare si insulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hartuire, amenintare si insulta

Buna ziua,
Am urmatoarea problema, eu, sotul si baietelul nostru stam impreuna cu soacra, cumnatul si sotia acestuia, socrul meu a murit acum 6 ani dar nu s-a facut succesiunea deoarece soacra mea nu a dorit sa ne puna la dispozitie actele necesare ( iar la notar nu am putut rezolva nimic).Problema a aparut cam cu 3 ani in urma cat au inceput amenintarile si hartuirea din partea soacrei, ca ne da afara, ca ne linisteste ea de tot, ii lasa sotului meu aceste bilete cu amenintari, ca vede el ce pasteste daca mai vine acasa si ca ne aranjeaza de tot. Nu mai spun de alte minciuni scrise in aceste bilete.Eu un am ajuns sa imi fie frica sa ies cu baietelul nostru afara din camera in care stam, astept sa vina sotul de la munca sa pot gati ceva.Mentionez faptul ca sotul meu are domiciliu stabil la acesta adresa, eu am avut pana in septembrie 2009 flotant, deoarece nu dorea dansa sa am domiciliul stabil la acesta adresa. Va rog sa imi raspundeti ce pot face deoarece traiesc intr-o teroare cumplita.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:53, 18 Decembrie 2012
Mutati-va in chirie.
Daca ramaneti, veti cheltui mai multi bani pe medicamente si medici decat valoarea chiriei.
Martonze a scris:

Mutati-va in chirie.
Daca ramaneti, veti cheltui mai multi bani pe medicamente si medici decat valoarea chiriei.

Asta nu este raspuns. Asa mi-a spus si mie un politist acum 10 ani. Ca trebuie sa evit, sa ma mut....
Dar, socrul fiind decedat, o chemati in instanta pentru refuzul de a deschide succesiunea si cereti partajul succesoral. In acest fel, ori va lasa in pace, ori va da partea de bani care vi se cuvin din mostenire. Mergeti si vorbiti cu un avocat pentru a va spune exact ce pasi aveti de urmat, dar mai intai, sotul sa mearga la un notar cu o copie a certificatului de deces a tatalui si sa faca un act de acceptare a partii ce i se cuvine din mostenire. In acest fel, va fi trecut in Registrul Unic de Mostenitori. Acest act costa in jur de 50 ron.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
oanalumi, utilizator
Din moment ce nu dati detalii despre masa succesorala, inainte de a descide succesiunea in instanta sau acceptarea mostenirii ar fi indicat sa vedeti daca aveti ce mosteni. Poate va treziti cu surpriza ca soacra sa fie porprietara exclusiva a casei, iar in timpul casniciei cei doi sa aiba doar credite si datorii. In aceasta ipoteza, acceptarea mostenirii ar insemna acceptarea datoriilor defunctului. E o varianta.
Pastrati biletele si faceti plangere la politie pt amenintare.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei cand sotul defunct este singur la parinti dar mama plui este propritara casei ContSters112476 ContSters112476 As dori sa stiu care sunt drepturile mele si ale copilului nostru in cazul in care sotul decedeaza. Motivele sunt urmatoarele: el este unicul fiu ,tatal lui a ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)