buna seara. sunt noua pe forum. am nevoie de cateva lamuriri pentru ca eu nu mai reusesc sa inteleg nimic. eu locuiesc in italia , rezidenta , acte in regula, in concluzie tot ce trebuie. vreau sa-mi iau copilul minor (5 ani) aici cu mine, asa cum este natural sa fie.am divortat de tatal copilului- divortul s-a incheiat in octombrie 2012. in hotararea de divort scrie asa: "instanta declara desfacuta prin divort casatoria incheiata la data de..............din culpa exclusiva a paratului. in baza art. 397 cod civil dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului...............sa se faca in comun de catre ambii parinti. se stabileste domiciliul minorului la reclamanta."ce dumnezeu inseamna asta? avocata mea spune ca pot sa-i fac copilului pasaport sa sa-l trec granita fara sa-mi trebuiasca acordul tatalui. un alt avocat imi spune ca sub nici o forma nu pot trece granita cu o asemenea hotarare de divort si ca trebuia sa fi cerut custodia deplina a minorului. DECI???? copilul e acum la mama mea si as vrea ca dupa sarbatori sa ma duc sa-l iau. imi da cineva un sfat? ce trebuie facut? tatal n-o sa-mi semneze in veci. mi-a cerut 5000 € ca sa semneze.... si...ghiciti ce.... nu am atatia bani. daca as avea i-as plati... va rog sa ajutati sa inteleg ce mai bine de facut... multumesc
Da, este mai mult decat indicat sa il convingeti sa semneze.
Un proces ar fi deosebit de anevoios, de lunga durata si cu cheltuieli foarte ridicate.
Conform a ceea ce se sustine in prezent ca regula de baza, ar trebui ca domiciliul minorului sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca in Italia, acolo unde domiciliati in fapt.
Presupun ca intelegeti toate implicatiile existentei unui proces care va fi mult mai dificil si de durata decat primul pe care l-ati avut...
inteleg.... a fost destul de costisitor si procesul de divort.... sunt doar dezamagita pentru ca am fost asigurata ca in urma hotararii de divort eu imi voi putea lua copilul fara nici o problema in italia. acum el plange in romania iar eu ma rog de tata sa semneze .... doar ca nu vrea. daca vin actele italiene in care se confirma ca eu am domiciliul aici nu are nici o importanta, nu-i asa? ar fi trebuit sa se cerara in instanta incredintarea minorului mamei?
aaaa... si inca un lucru: in hotararea de divort sunt doua greseli.
1. data de nastere a copilului este gresita
2. in loc de 29 0ctombrie este scris 129 octombrie.
e de rau????
tocmai am vorbit cu tatal copilului. imi cere sa semnez un act prin care renunt la pensia alimentara( oricum nu ma intereseaza) si un altul in care sa se stipuleze ca isi poate vedea copilul oricand vrea. si dupa ce semnez aceste acte se va gandi daca este in interesul copilului sa mearga in italia sau nu...
sunt disperata... va trebui sa deschid un nou proces? ce ar trebui sa cer? am ajuns in situatia asta tocmai pentru ca n-am stiut ce sa cer in procesul de divort...
Custodie comuna
flavia90
Am un copil minor de 11 ani,avem custodia comuna dar copilul are domiciliul la mine in Italia (mama).Tatal are dreptul de al vizita si lua in vacante,lucru pe ... (vezi toată discuția)