avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amanari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

amanari

am o sentinta (in fond 07 dec 20112)...fac recurs...cca pana cand pot sa l aman hotararea definitiva...ex la primul termen cer amanare pt angajare avocat,la al doilea nu ma duc,la al treilea cu mandat de aducere iar cere avocatul amanare,la al patrulea cer interpret......etc etc etc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:20, 26 Decembrie 2012
pentru următorul termen, cu circa 2-3 zile mai înainte ”vă îmbolnăviți” pt o săptămână, ”boala” necesită tratament la pat=gripă, că doare e sezonul ei.Depuneți la registratură dovada (opriți o copie xerox).

@pici80 a scris:

se poate cere amanarea executarii pedepsei? (am un copil de 2 ani,sotia fara loc de munca...)

Intervenţie moderstor:

Pici80, v-am mai atras şi ieri atenţia, nu mai deschideţi vă rog atâtea topicuri când aveţi nelămuriri cu privire la aceeaşi problemă. Întrebaţi în continuarea topicului deja deschis de dvs. Mulţumesc.
am inteles...dar la un topic am intrebat amanarea termenelor iar la celalalt am intrebat amanarea executarii pedepsei
:offtopic:Interventie moderator.
Desi ati primit avertisment pentru incalcarea repetata a pct.3.3. din Regulament, continuati sa postati in aceeasi maniera.
Chiar tineti neaparat sa primiti :ban:
pici80 a scris:

In jur de cate ori se poate amana un recurs..primul termen fiind in februarie 2012...se poate amana cu diferite "manevra" pana in febr 2013???????

kisso a scris:

Nu prea, mai ales daca e cu arestari.

pici80 a scris:

Cam de cate ori se poate amana termenele in recurs (dosar penal) cu toate "mijloacele'?
ex neprezentare (cu mandat de aducere),cerere de amanre pt angajare avocat,cererea avocatului pt studiere,imbolnaviri..cerere amanare pt audierea martorilor,nu ne prezinta nici martorul.......etc

gerberga a scris:

Nu exista reglementat in lege un numar de termene minim sau maxim.
Daca instanta va constata ca a facut toate demersurile posibile in vederea completarii probatoriului (cu succes sau fara) sau ca cererile de amanare depasesc limitele legale si intra intr-un eventual abuz de drept avand ca scop tergiversarea cauzei, va solutiona dosarul.
Depinde de aprecierea judecatorilor, in functie de circumstantele cazului... e greu de dat un raspuns precis.

ynocentta a scris:

Daca sperati sa prelungiti solutionarea pana in 2014 ca sa beneficiati de prevederile legii cele mai favorabile-dupa cum ati precizat in alt post ca intentionati ,nu aveti sanse reale
Duminica, 23 Decembrie 2012, 19:05 deci conform art 5 alin.1 am sanse sa fiu achitat....in cazul in care intr adevar va intra in vigoare noul cod penal in data de 1 febr 2014 si daca pot sa l aman hotararea definitiva dupa febr 2014..ceea ce cred ca este posibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru acordarea unui nou termen de judecata elenaelenad elenaelenad buna ziua.pe 18 aprilie am termen de judecata si nu pot sa ma prezint.cu cate zile inainte trebuie sa depun cererea?pot sa o depun pe 17 aprilie?multumesc (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare- pronuntare/comunicare/termen recurs pici80 pici80 . Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpatul ionica ion. Pronunţată în şedinţă ... (vezi toată discuția)
Examen primire in profesia de avocat Crinisor Crinisor Buna ziua, va rog sa imi spuneti conditiile examenului de primire in profesia de avocat, dupa 5 sau 10 ani se efectueaza? Care este actul normativ? multumesc (vezi toată discuția)