avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-testament

Buna ziua.

Mama decedat in anul 1970.In anul 2000 s-a dezbatut mostenirea (tata si cei 4 copii - unul dintre copii fiind decedat in 1998 au venit mostenitorii lui).In anul 2012 a murit si tata. Dar tot in anul 2012,la inceputul anului, tata a lasat prin testament toata averea lui celor doi copii ramasi in viata.Precizez ca celalalt frate a decedat in anul 2009.Mostenitorii fratelui decedat in 2009 au vreun drept la mostenire daca exista testamentul?Dar mostenitorii celuilalt frate decedat in anul 1998?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
ancutica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 02:56, 12 Decembrie 2012
Mostenitorii rezervatari, deci si copiii celor decedati, au dreptul la cota pe care ar fi putut sa o detina parintele decedat.

Va multumesc. Mai am insa o nelamurire: daca tatal a lasat averea lui celor doi copii ramasi in viata (prin testament), copii celorlalti frati (decedati inaintea tatalului) mai au vreun drept?
Da, au aceleasi drepturi ca si cum parintii lor (acei doi frati) ar fi in viata! Insa daca defunctul a lasat prin testament intreaga masa succesorala catre doar doi dintre copii, ceilalti doi (mai exact copiii dansilor - care vin in locul lor prin reprezentare) vor culege doar rezerva succesorala, care este egala cu 1/2 din cota initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)