avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... unde contest o infiintare poprire emisa de executor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

unde contest o infiintare poprire emisa de executor judecatoresc

buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca puteti.
unde pot depune contestatie la o infiintare poprire trimisa la servici de un executor judecatoresc pentru niste camatari renumiti.
precizez faptul ca sunt si contabilul firmei si debitorul.
am deja o poprire de 1/3 din venituri si este prioritara si corecta n-am nimic cu aia.
dar asta a venit de la un executor cu suma de 5900 plus 900 cheltuieli de executare plus alte cheltuieli ulterioare este vorba de niste produse care au fost luate in rate in 2007 si este insotita decat de urmatoarele documente:
1.cerere incheiata la magazin din care reiese ca pretul de raft este 1600 si pretul total 1900 si se plateste in 60 rate.
2. termenii de utilizare a cardului

Precizez ca a fost platit mult mai mult decat rata tocmai ca sa aibe si acesti camatari de unde sa-si ia toate comisioanele posibile si orice le mai putea trece prin cap.
Acum vine acest executor cu infiintare poprire de 3 ori mai mare decat initial chiar daca cred (inca n-am apucat sa fac totalul la toate sumele depuse) ca sumele deja date au fost de 3 ori mai mari decat initial.

cand a intrat in vigoare oug 50/2010 acesti camatari nu au incheiat contract cu mine. in 2011 m-au terorizat cu telefoane ca mai am de dat atat, am dat, apoi alta luna mai am atat, hai ca am fost proasta nu am tinut evidenta, le-am mai achitat ceva. pana la urma pana la urma le-am triis e-mail ca nu le mai platesc nimic, pana nu primesc toate hartiile semnate de mine si extras de cont pentru toata periada. mai am decat acest e-mail cu solicitarea mea si un singur raspuns de la ei ca au nevoie de date, etc, le-am trimis nr de card si telefonul si de atunci nu am mai fost stresata, nici documente nu am primit, liniste totala am crezut ca pana la urma au inteles si acum vine poprire#-o

Va rog frumos unde depun contestatie si cum o depun o pot depune cum am facut contestatie pentru rovinieta si sa schimb decat articolele si motivele?
Adresa la servici (tert poprit) a venit pe data de 5 decembrie(cadou de mosX-( ) prima retinere se va face pe 10 ianuarie 2013, deci termenul limita de contestatie ar fi 25 ianuarie 2013.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:11, 10 Decembrie 2012
Contestatia se depune la judecatorie
In cazul expus de dvs cand speta vizeaza activitati sub incidenta penala se impune si sesizarea autoritatilor competente=parchet
multumesc frumos pentru raspuns ma apuc sa fac contestatia dar nu stiu daca inafara de copii dupa documentele care sa-mi sustina motivele, timbru judiciar de 0,30 lei si taxa extrajudiciara de timbru de 4lei, mai am nevoie de altceva pentru inceput, ca sa pot inregistra contestatia cat mai repede, sa nu astept termenul limita.
Pot sa-i sesizez si singura la parchet? Am nevoie de ajutor, va rog frumos ca nu stiu cum sa fac sesizare la parchet inca,trebuie tot in acest termen limita sau pot oricand sa-i sesizez, indiferent de termen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
radu iulia, utilizator
Contestatia la executare si la titlul in baza careia se face executarea trebuie facuta in 15 zile de la primirea somatiei sau de la data de la care ati aflat despre poprire.

Solicitati un mod de calcul al debitului. Taxa va fi pusa in vedere de catre instanta prin citatie.

Cred ca atat pentru contestatia la executare cat si pt redactarea plangerii penale ar trebui sa consultati un avocat.

Contestatia este mai complexa decat o simpla contestare a unui proces-verbal de amenda. Asta daca doriti sa contestati si acel contract in temeiul caruia sunteti acum obligat la plata unei sume atat de mari.
Multumesc frumos pentru raspuns, dar mai am niste nelamuriri.
1.Cum este mai bine, sa o depun direct la registratura judecatoriei sector 4 (sunt si cam presata de timp) sau sa o trimit cu confirmare de primire?
2. Daca o trimit cu confirmare de primire cum aflu numarul dosarului inainte sa primesc citatia.
3. Precizez faptul ca sunt in procedura divortului pe cale amiabila si pe data de 28 decembrie am termen de prezentare. Dupa ce se termina o sa revin la numele initial si o sa imi schimb adresa din buletin.
4. Daca depun acum contestatia (ca sa ma pot incadra in termenul legal de contestare) unde imi va veni citatia, la adresa actuala de domiciliu sau la adresa de corespondenta.
O puteti depune fie cu posta cu confirmare, fie personal la registratura. Veti putea verifica pe net inregistrarea dosarului si termenul acordat. De regula cam dupa 2 zile de la inregistrarea cererii apare pe net. Cautati la Js4 dupa numele dvs.

Citatia va veni pe adresa pe care o treceti in cerere. Fie dati adresa actuala din buletin - cu conditia sa mai locuiti acolo- fie faceti o alegere de domiciliu unde vreti dvs (la mama, la o prietena).

Oricum dvs inca va legitimati cu vechiul nume si buletin. Abia dupa ramanerea irevocabila a divortului va veti putea schimba numele si actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi. cum contest dacă nu știu datele dosarului? F.coc F.coc in data de 15 respectiv 18.01.2018 fratele meu a primt sms-uri de la bancile Unicredit si Teansilvania ca are conturile poprite pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Abuz executor judecatoresc cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, Acum aproape 6 luni am primit o scrisoare prin care eram anuntata ca un anume executor judecatoresc a primit dosarul meu pentru executare. L-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita card de cumparaturi carrefour 2007 nukytza nukytza Buna ziua, In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei ... (vezi toată discuția)