avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua! prin luna iulie am imprumutat o suma de bani unei cunostinte. am mers la notar, am facut o hartiuta...evident nu am mai primit banii inapoi...prin septembrie m-am hotarit sa merg la executor cu acea hartiuta explicandu-i problema. dl executor a spus ca nu-i nici o problema e o chestie usoara..se rezolva..de atunci tot astept...nici un raspuns...cica nu ar avea venituri deci nu are pe ce sa-i puna proprie...desi eu stiu sigur ca persoana respectiva lucreaza...in fine...stiu ca e o suma mica ca dl executor sa fie stimulat sa scoata banii...dar totusi cat dureaza sa-i faca executarre silita pe bunuri??!! nu inteleg de ce dureaza asa mult?! ce ma sfatuiti sa fac in continuare? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 14:22, 8 Decembrie 2012
O executare silita poate sa dureze destul de mult. Daca debitorul nu are resurse financiare sau alte bunuri mobile care pot fi transformate in bani chestiunea devine foarte complicata.
Executorul trebuie sa va faca dovada ca a intreprins toate diligentele pentru recuperarea sumei de bani (notificari/somatii)
Mai rugati-l pe executor sa insiste - daca observati ca executorul nu face nimic puteti trece la alte etape, dar aceasta este deja o discutie de fond ce presupune o consultatie de specialitate pentru parcurgerea unei proceduri speciale de recuperare a sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut incheiat la notar criss1122 criss1122 Buna seara, am si eu o problema am imprumutat pe data de 18 oct 2007 unei persoane o suma importanta de bani urmand sa imi dea banii pana la data de 30 oct ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe baza de contract ioanagabriela ioanagabriela Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti. Termenul de returnare a banilor a ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati cristi3535 cristi3535 am imprumutat o persoana cu o suma de bani , de ceva vreme refuza sa mai raspunda la telefon in concluzie nu vrea sa mai imi dea banii inapoi, daca pun un ... (vezi toată discuția)