avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de imprumut incheiat la notar
Discuție deschisă în Executare silită

contract de imprumut incheiat la notar

Buna seara, am si eu o problema am imprumutat pe data de 18 oct 2007 unei persoane o suma importanta de bani urmand sa imi dea banii pana la data de 30 oct 2007 lucru care nu s-a intamplat nici pana astazi .Atunci s-a incheiat un contract de imprumut la notar. As vrea sa imi spuneti cum as putea sa imi recuperez banii cel mai usor si sa nu dureze prea mult timp, s-ar putea face executare silita, mentionez ca pe contract srie : " subsemnatul X decar ca am primt sub forma de imprumut suma de ..., pe care ma oblig sa o restitui acestuia pana la data de 30 oct 2007.
Care ar fi termenul pentru executarea silita , in cat timp mi-as putea recupera banii?
in cazul in care la data fixata pentru scadenta nu se va restitui imprumutul atunci se va trece la executarea silita a debitorului imprumutat pana la concurenta sumei nerestituite" Se poate trece direct al executare silita?
In conditiile in care nu are nimic pe numele lui se mai poate face ceva iar daca urmeaza proces care ar fi termenul ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
criss1122, utilizator
Cel mai recent răspuns: criss1122 , utilizator 23:26, 24 Februarie 2010
din cate vad eu in contract aveti un pact comisoriu care il face sa fie executabil fara nici o hotarare judecatoreasca prealabila.. trebuie doar investit cu formula executorie si dus la un executor.. daca are sau nu bunuri in patrimoniu e alta treaba.. dvs trebuie sa faceti si sa depuneti toate diligentele pentru a va incadra intermenul d e 3 ani pentru a nu se prescrie..si inca ceva.. daca nua re nimic pe numlel lui si se constat acest fapt de executorul judecatoresc printr-un proces verbal de inchidere a executarii, aveti optiunea ca in termen de 60 zile sa-i faceti plangere la parchet pentru abuz de incredere
multumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - insolvabilitate fortune12 fortune12 Ziua buna, Am un imprumut cu cineva de la care nu resusesc sa recuperez banii. Imprumutul a fost consemnat cu un ctrct de imprumut incheiat la notar, care imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati adrianovici adrianovici Buna ziua.Acum un an de zile am incheiat la Biroul Notarilor Publici un \"Contract imprumut bani\" prin care am imprumutat unui individ X o suma de bani. In ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut criss1122 criss1122 Buna seara, ce se intampla daca o persoana a primit executare silita pt o suma de bani pe care nu a putut-o reistitui? Daca el nu detine bunuri pe numele lui ... (vezi toată discuția)