avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere CCM

Buna ziua,

Am nevoie de a ma ajuta cu o informatie legata de negocierea CCM la nivel de unitate.
Reprezentantii salariatilor au solicitat sa vina insostiti de un avocat la procesul de negociere.
In ce conditii pot veni cu un avocat si daca depinde si de conducerea firmei daca este de acord?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: deliaboaru , utilizator 19:55, 4 Februarie 2009
Art. 20. legea 130/1996
Contractul colectiv de munca se poate incheia si in unitatile in care nu exista organizatii sindicale sau acestea nu indeplinesc conditiile de reprezentativitate prevazute la art. 18 alin. (2). In acest caz, salariatii isi aleg reprezentantii la negociere prin vot secret. La alegerea reprezentantilor salariatilor vor participa cel putin jumatate plus unu din numarul total al salariatilor. Reprezentantii salariatilor sunt desemnati in raport cu numarul voturilor obtinute.

mai multe detalii gasiti in legea mentionata mai sus
Nu cred ca se poate interzice prezenta unui avocat care sa ii asiste pe reprezentantii salariatilor. Dar negocierea se face intre reprezentantii salariatilor si patronat. CCM la nivel de unitate nu poate sa contina dispozitii contrare CCMUNN,
Legea nu interzice si, prin urmare, partile pot conveni ca la negocierea ccm, in afara de reprezentantii lor, sa participe si alte persoane care sa sprijine desfasurarea tratativelor pentru stabilirea clauzelor contractului colectiv de munca.
Multumesc mult pentru ajutorul vostru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare sindicat. alegerea reprezentantilor salariatilor Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii o societate comerciala, poate renunta la sindicat si poate opta pentru reprezentati ai salariatilor care sa ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra vrea sa demareze negocierea colectiva. In acest sens, se vor alege reprezentantii salariatilor. La un nr de 54 angajati, am ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor julex julex Imi poate spune cineva daca exista vreo lege care sa reglementeaze alegerea reprezentantilor salariatilor. Care sunt modalitatile de alegere, remuneratia, etc (vezi toată discuția)