avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare carte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare carte identitate

Cum se poate anula o carte identitate ? persoana care i am facut buletinul nu a locuit niciodata la adresa respectiva. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:24, 8 Decembrie 2012
Nu se poate retrage o carte de identitate pe motiv ca persoana nu mai locuieste acolo, singura metoda (deloc simpla) presupune actiune in instanta prin care sa cereti evacuarea etc. Sunt discutii pe forum despre procedura .

Cel mult daca stiti unde sta acum sa anuntati politia ca locuieste fara forme legale la adresa respectiva - insa si-ar putea face urgent viza de resedinta (daca nu o are deja).
cu ce m-ar putea afecta ??/
Dreptul de proprietate nu este afectat in niciun fel, insa asta banuiesc ca stiti deja.
Eventualele amenzi neplatite s-ar comunica la locul de domiciliu si ati putea avea probleme daca ati dori sa obtineti adeverinte etc. de la Administratia Financiara - de regula eliberarea acestora este conditionata de lipsa datoriilor.

Undeva pe forum cineva sugera unui utilizator intr-o situatie similara sa mearga la notar si sa autentifice o declaratie in care spuna ca persoana respectiva nu mai locuieste la imobilul dumnealui, iar acea declaratie sa o duca la Fisc. Pare o solutie buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare luare in spatiu Stancu Raluca Stancu Raluca Buna ziua. In primul rand sper ca am postat unde trebuia ceea ce urmez sa scriu. In martie 2010 parintii mei l-au luat in spatiu pe cel ce trebuia sa imi ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unei persoane luate in spatiu mireya mireya Mama mea a luat in spatiu pe bunica si mama nurorii ei.Cum ar putea sa le scoata daca acestea nu mai locuiesc la aceasta adresa? (vezi toată discuția)