avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... imprumut/credit cabinet de avocat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

imprumut/credit cabinet de avocat

Buna seara!

Un cabinet de avocat primeste o suma de bani de la un alt cabinet de avocat, cu titlu de imprumut.
Cum se evidentiaza acest lucru in contabilitate?
In opinia unui contabil, suma imprumutata este supusa impozitului pe venit.
Insa, parerea mea este ca nu este vorba despre un venit din exercitarea activitatii de avocat.
Ar insemna sa platesc si impozit si sa mai restitui si imprumutul. Unde este eficienta?
De asemenea, ma gandesc ca acelasi regim il are si un credit de la banca. Daca ar trebui sa platesc si rata la banca si dobanda, dar si impozitul pe venit, practic, dobanda la acest credit ar creste considerabil.
Care este opinia dumneavoastra si ce sfat imi dati? Cum sa procedez?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 23:05, 8 Decembrie 2012
Buna seara,

Nu sunt admise imprumuturile decat in anumite conditii, contabilul are dreptate.
Chiar daca nu sunteti societate comerciala, aveti aici un punct de vedere. Chiar daca articolul este din anul 2010. Doar nivelul ratei dobanzii anuale este altul in 2012.

www.avocatnet.ro/content/art...

Acordarea de imprumuturi fara dobanda de catre societatile comerciale este nelegala
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
nu se inregistreaza in contabilitate il imprumuta pe el persoana fizica si fiecare isi plateste impozitul , cel care a dat banii nu are o cheltuiala care ii scade impozitul pe venitul net.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Creditare societate vinerica vinerica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate. Va mutumesc. (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)