avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... renuntare la alocatia de copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

renuntare la alocatia de copii

Buna.Muncesc in Finlanda,si fetita mea este cu mine,aici continua scoala.As vrea sa renunt la alocatia pentru copii ce au primit in Romania,pentru ca am cerut de aici in resedinta noua alocatia europeana.Intrebarea mea este cum pot sa fac daca nu sunt in tara,si unde pot aplica?Multumesc frumos.
Va rog sa cititi acest link care contine toate informatile cerute de dvs. Eu personal am intampinat foarte multe probleme pana am gasit pe cineva in localitatea unde am avut domiciliul sa rezolve cu formularul E 401. Bafta si rabdare!

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
gmancila, utilizator
Am o mare dilema si va rog sa ma ajutati.
De 3 ani locuiesc in Austria impreuna cu familia iar copii beneficiaza de la inceput de alocatia austriaca. In acelasi timp primesc in Romania cei 42lei/copil/luna.
Din cate am aflat total intamplator nu e in regula, asadar, cum pot face ca sa renunt la alocatia din Romania dar sa nu intru in conflict cu statul austriac (care daca-mi cere returnarea alocatiilor....).
Din cate am citit aici trebuie sa trimit in tara doua formulare, dar unul trebuie dus initial si la autoritatiile austriece pentru completare+stampilare.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal cetatean austriac Madalina3 Madalina3 Buna ziua! As dori cateva sfaturi,raspunsuri daca se poate.Am avut o relatie cu un cetatean austriac relatie din care a rezultat un baietel,care are varsta de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la alocatie pentru copil popaion popaion as dori sa stiu cum pot renunta la dreptul de alocatie pentru copil eu locuiesc in austria si de aici mi s-au dat 2 formulare e401 sie411 cum as putea sa le ... (vezi toată discuția)