avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... leg.muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

leg.muncii

In situatia in care in CIM este notificat ca trebuie sa fiu rezistent la stres,pot solicita spor de stres in instanta? Ce pot invoca in sustinerea cauzei ?
Cel mai recent răspuns: sstelian , utilizator 08:02, 15 Decembrie 2012
Ca un muncitor necalificat ce sunt,va spun ca legea nu poate obliga in plus fata de prevederile legale. Nicidecum fiecare angajator isi face propriile legi.Cu toate ca practic cam asa se intampla,si asta deoarece ITM nu isi fac datoria.Mai mult invata angajatorii sa eludeze legea.Iar ceea ce am spus despre analogia legii,se refera la legile speciale (facute pentru unii in detrimentul altora)si legile generale.Si am mai spus ca o clauza favorabila dintr-o lege speciala se recomanda a se aplica daca este posibil si necesar,intr-o lege generala.Si nu vad de ce nu ar fi posibil si mai ales necesar.Asta in virtutea faptului ca in fata legii (cel putin teoretic)toti sunt egali.
Este parerea dvs , dar contrara unor prinicipii de drept ... poate nu intotdeauna ITM-urile isi fac corec datoria , dar pentru mine aceasta institutie si-aindeplinit corect atributiile prevazute de lee ... din practica , va spun ca nu un singur ITM a raspuns prompt si corect la solicitarile mele ...si sa generalizam ca nu-si fac treaba .este putin ciudat.
Nu stiu cine sunteti dumneavoastra,dar observ ca ca nu argumentati concret nimic.Evitati sa raspundeti strict la ceea ce intreb,ma contraziceti doar,si in mod elegant ma faceti mincinos.Adica eu aduc acuzatii nefondate ITM. Pentru ca nu ma puteti contrazice argumentat pe lege,spuneti doar ca parerile mele nu sunt in regula,ca sa ma exprim colocvial "pentru unii muma pentru altii ciuma"voi renunta a mai purta un dialog steril din care nimeni nu are de invatat decat faptul,ca si dumneavoastra sunteti de acord cu abuzurile si inechitatile sociale.Inainte de asta ca sa va dovedesc ca nu spun minciuni va informez pe dumneavoastra si in special pe cei ce urmaresc aceasta discutie. In luna noiembrie 2011 mi-a fost desfacut CIM disciplinar.(am castigat contestatia).Am sesizat ITM prin LARDO. V a informez ca doar la insistentele mele,nu dupa 30 zile ci dupa trei luni am primit un raspuns ca in urma verificarilor nu s-au constatat nereguli.Aceasta prin adresa trimisa catre LARDO cu nr.16366/1/28.12.2012.Precizez ca aceasta a fost trimisa prin fax la insistentele mele in 27.12.2012.Dupa o lunga corespondenta la fel de infructuoasa ca si aceasta,am inaintat doua petitii la Ministerul Muncii.Doar in urma acestora si a altei adrese pe care am inaintat-o catre ITM,cu nr.5832/22.03.2012,mi se raspunde,prin adresa nr.5832/20.04.2012 ca: evident o minciuna,pentru ca inca nu castigasem contestatia,nafiind angajat nu puteam sti daca e adevarat sau nu urmatoarele:
"din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca,locurile de munca (inclusiv vestiarele) sunt prevazute cu dotari in conformitate cu legislatia in vigoare) in acest sens a se vedea prevederile Hot nr.1091/2006 care prevede ca vestiarele trebuie prevazute cu dulapuri,dulapuri care nici in ziua de astazi nu au fost aduse.Muncitorii,fiind doar muncitori nu au nevoie de conditii omenesti,ei pot fi discriminati.Dar am uitat asta nu este discriminare pentru ca dumneavoastra sunteti dumneavoastra si eu sunt eu.Eu trebuie doar sa produc,pentru ca altii sa aibe si sa imparta dreptatea.Noi nu avem acelasi angajator.Si mai spune in continuare acest onest ITM :
" Pentru alte neconformitati gasite fata de prevederile legislatiei in vigoare au fost aplicate sanctiuni contraventionale si masuri pentru remediere"
Dar parca inainte de a sesiza Ministerul Muncii totul era OK.
Si pentru ca ei isi fac mereu datoria,si verifica respectarea legalitatii,de vreo doua luni nu primim materiale igienico sanitare.Dar am inteles ca noi suntem noi si altii sunt altii.
Mai mult desi legea din nou legea arz-o focul prevede ca in perioadele de intrerupere a activitatii firmei din vina angajatorului,muncitorii vor fi platiti cu 75% din salar,la firma unde lucrez eu muncitorii (mai putin eu) trebuie sa recupereze aceste ore.Ei au lucrat si inperioada de canicula 10 ore au fost platiti 8 ore,daca am fost bine informat ca oamenii se tem sa vorbeasca despre asta,iar orele plus,le capata in perioada de stagnare.
Va rog sa ma lamuriti ca asa e corect,ca nu inteleg eu legea care e atat de buna.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ni s-a instalat o cameră de supraveghere în vestiar, cu scopul de ne urmări dacă respectăm orele de pauză. este legal? Melinda 49 Melinda 49 Bună ziua, de curând șefa ne-a instalat o camera de supraveghere in vestiar, aici ne dezbracam și avem pauza de masă, deranjant este faptul ca este ... (vezi toată discuția)
Problema echipamente de munca smeagull smeagull Buna ziua, Angajatorul doreste sa schimbe o parte din echipamentul muncitorilor. Echipamentele se predau personal la angajare si se tin in dulapuri ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu unic pe unitate Raluca11 Raluca11 Buna seara, Am tot citit despre acest drept al femeilor care au nascut dar nu prea m-am lamurit. Eu sunt angajata la o firma particulara, angajatorul ... (vezi toată discuția)