avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... confiscare telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

confiscare telefon

Buna ziua! Va deranjez si eu cu o nelamurire. Am cumparat de pe internet un telefon de la un baiat cu accesorii cutie si tot ce trebuia la el inafara de factura sau garantie. Baiatul a spus ca telefonul este din germania cumparat si nu mai are factura. Am primit telefon de la un domn la un moment dat care s-a recomandat a fi de la politie si m-a anuntat ca telefonul meu ar fi furat. Eu stand in bucuresti ca si student m-a intrebat cand ma intorc acasa sa ne putem "intalni" pentru mai multe lanuriri. Nu am inteles daca sa ne intalnim pe strada sau la sectie pentru ca stiu ca pe strada nu ar fi deloc conform legii si astfel de lucruri serzolva la sectie. Nelamurirea mea ar fi in ce conditii poate organul legii sa confiste un bun cumparat si in ce conditii trebuie adusa dovada provenientei lui. Nu ar trebui sa imi arate ei cum ca imei-ul telefonului meu a fost declarat ca fiind furat si apoi sa pot face eu dovada provenientei? Si daca nu am factura sau garantie atunci cum pot proceda?
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
dragossion, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:13, 10 Decembrie 2012
Exista un principiu potrivit caruia posesorul de buna-credinta a unui bun mobil este si proprietarul acelui bun pana la dovada contrara. Daca v-a sunat Politia, sa nu va mire ca se mai practica, insa pentru ca procedura sa fie completa trebuie sa va citeze la Sectia de Politie.
De asemenea, Politia poate confisca un bun daca acesta este declarat furat dar trebuie sa faca dovada furtului, insa daca nu s-a terminat cercetarea penala nu inteleg cum ar putea sa-l confiste. Este in afara legii.
Va multumesc frumos pentru lamurire
Daca il vedeti imbracat in uniforma, intr-o sectie de politie, sigur nu e escroc. Altfel cel care a sunat poate fi escroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere factura achizitie telefon ContSters144818 ContSters144818 Buna seara! Am achizitionat un telefon de la Orange in urma cu 8 luni, am primit factura si garantie. Acu am constatat ca am pierdut factura, am doar ... (vezi toată discuția)
Am vandut un telefon furat cumparat de la cineva mihaigsa mihaigsa Am cumparat un telefon iar dupa 1 saptamana lam vandut, dupa 4 saptamani ma suna politia si am mers la sectie. Miau zis ca telefonul pe care lam vandut a fost ... (vezi toată discuția)
Telefon cumparat care s-a dovedit a fi furat mihai_cu mihai_cu Buna ziua, Pe la inceputul acestui an am cumparat de pe un site romanesc de licitatii un telefon. Ieri am primit un telefon de la cineva care s-a recomandat a ... (vezi toată discuția)