avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare

Buna ziua,sunt proprietarul unui apartament din Timisoara, si anul acesta 2012 m-am debransat de la colterm,si am montat centrala termica de apartament si doresc sa stiu ce trebuie sa fac sa nu mai platesc cei 30% pt.caldura distribuita de colterm. Am inteles ca daca imi izolez tevile de caldura ce trec prin apartamentul meu fiind la etajul 3 nu voi mai plati la administratie cei 30% din caldura .Am primit un raspuns de la administratorul blocului ca cei 30% din factura reprezinta caldura ce este datorata de trecerea conductelor prin subsolul tehnic al blocului fiind un bun comun al tuturor locatarilor.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu mai platesc acel procent de 30% din factura colterm .Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:25, 9 Decembrie 2012
Aspectul ca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire,nu conduce la exonerarea de la plata parti comune
Nu este prevedere in vigoare care sa precizeze facilitatea scutiri de la parti comune in situatia izolarii/taierii tevilor de distributie agent termic
Chiar daca ati renuntat la calorifere si ati montat centrala, caldura pentru partile comune si tevile care va traverseaza apartamentul tot trebuie sa o platiti.
H.G 1588/2007 Art 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)