avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre apel

Intentionez sa fac apel impotriva unei hotariri pronuntate partial in favoarea mea, la Judecatoria de sector, intr-un proces civil, in care am avut calitatea de reclamant.
Asadar as dori sa stiu daca :
-cererea de apel se prezinta la instanta care a judecat pe fond, deci la judec. de sector, si se adreseaza d-lui Presedinte al Judec. de sector?
-este obligatoriu ca in apel , reclamantul sa fie reprezentat de avocat, sau se poate judeca si fara?
Cererea de apel se depune la instanta de fond, adresandu-se presedintelui. Dupa expirarea termenului de apel pentru toate partile, dosarul se inainteaza tribunalului care va fixa termen si va cita partile.

Nu este obligatorie asistenta prin avocat in cauzele civile decat in anumite dosare. Va puteti angaja avocat daca doriti sau va puteti reprezenta si singur, depunand note si concluzii scrise.
Va multumesc pentru raspuns, dar daca-mi ingaduiti , nu stiu daca am inteles bine, atunci cind se judeca apelul, e absolut necesara prezenta mea, in cazul in care nu voi avea un avocat angajat sa ma reprezinte?
Pentru ca e o problema in conditiile in care prezenta la serviciu e la fel de importanta.
Solicitati judecarea in lipsa, depuneti si concluzii scrise si dosarul va fi judecat si in lipsa dvs.

Aveti grija sa timbrati cererea corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se recupereaza banii de la avocatul neloial ...? corneliaene corneliaene BUNA ZIUA , doresc sa stiu cum pot recupera contravaloarea onorariul (2500 roni) platit unui avocat intr-un process de pretentii care a fost ... (vezi toată discuția)
Judecare apel in lipsa apelantului ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! E obligatoriu sa ma prezint in instanta la apel eu fiind apelantul?Specific ca nu am avocat, iar intimatul in intampinare nu cere alta expertiza ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare nonna nonna la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data? (vezi toată discuția)