avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se recupereaza banii de la avocatul neloial ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se recupereaza banii de la avocatul neloial ...?

BUNA ZIUA , doresc sa stiu cum pot recupera contravaloarea onorariul (2500 roni) platit unui avocat intr-un process de pretentii care a fost angajat in finalul actiunii de fond in care ACESTA -a depus doar concluziile -pina atunci procesul fiind sustinut de catre reclamant . Instanta a aprobat doar in parte actiunea ,reducindu-i avocatului onorariul ,specificind ca efortul depus de el valoreaza doar 500 roni.
Acelasi avocat ,in cadrul RECURSULUI -CONCEPUT si DEPUS DE CATRE RECLAMANT -s-a prezentat doar la prima infatisare - cind din NEFERICIRE , PROCEDURA A FOST INCOMPLETA PRIN NECITAREA CORECTA A PIRITEI.
LA CELELALTE TERMENE ,AVOCATUL NU S-A MAI PREZENTAT , CERIND JUDECAREA IN LIPSA , IN BAZA DOCUMENTELOR DEPUSE LA DOSAR DE CATRE RECLAMANT.
LA ULTIMA SEDINTA (dupa incheierea audierilor ) secretarul avocatului care a fost mereu in sala de judecata ,fara sa explice instantei absenta avocatului, a depus CONCLUZIILE SCRISE , DUPA PLECAREA RECLAMANTULUI fara ca macar sa le aduca la cunostiinta ACESTUIA. Pentru RECURS ,avocatul a mai solicitat un onorariu de 2500 RONI ,fara ca sa-si respecte ANGAJAMENTUL DE REPREZENTARE ,conf.NORMELOR DEONTOLOGICE ALE PROFESIEI DE AVOCAT. PENTRU RECURS , PARTEA PIRITA NU A DEPUS NICI UN FEL DE INTIMPINARE SI NICI NU S-AU PREZENTAT -nici EA si nici AVOCATUL EI. LIPSA TOTALA DE INTERES A AVOCATULUI RECLAMANTULUI PE TOT PARCURSUL PROCESULUI , PRIN NICI O PREZENTARE LA JUDECAREA CAUZEI, PRIN NICI UN COMENTARIU FACUT DE ACESTA IN SUSTINEREA CAZULUI (cu exceptia CONCLUZIILOR SCRISE - TOT IN LIPSA LUI ) RECURSUL A FOST RESPINS . IN URMA CELOR EXPUSE VA ROG SA MA LAMURITI CE AM DE FACUT.
Va multumesc pentru timpul acordat. semnat -Cornelia
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 20:05, 2 Aprilie 2014
De regula ar trebui sa faceti o plangere la decanul Baroului judetean sau Bucuresti, de care apartine avocatul (scrie in contract). Apoi, faptul ca instant v-a admis doar 500 lei cheltuieli de judecata (onorariu) nu inseamna ca el nu a muncit de banii conveniti cu dvs prin contractul semnat. Trebuie sa dovediti ca obiectul contractului nu a fost atins de avocet, in caz contrar nu veti primi nici un ban inapoi. Mai bine discutati cu acesta amiabil pentru rezolvarea situatiei si restituirea unei parti din suma perceputa, daca este cazul si nu a atins toate cele precizate in obiectul contractului.....succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua... serban_alin serban_alin am si eu o intrebare...ca am ramas cam nelamurit...nu stiu cat de bine am incadrat acest subiect dar e cat de cat pe aici...va rog mult sa ma ajutati cu niste ... (vezi toată discuția)
Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Apel neinregistrat christi1 christi1 Buna ziua Eu sunt reclamantul intr-un dosar de succesiune-iesire din indiviziune. Instanta de fond a pronuntat o hotarirede iesire din indiviziune si partaj ... (vezi toată discuția)