avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa (reorganizare sau faliment)
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa (reorganizare sau faliment)

Buna ziua,
Am o societate ce-si desfasoara activitatea in domeniul comertului cu imbracaminte. Lucrez de cca 1 an si jumatate cu un singur furnizor de la care am luat marfa mereu in baza filelor cec. Le-am achitat pe toate pana acum la data stabilita si nu au fost probleme. De la un timp vanzarile merg tot mai prost si nu am mai putut face fata platilor. Am intrat in CIP.Mai am de plata si alte cec-uri valorand pana in 50.000 care urmeaza sa intre la plata.Acum vreau sa depun cerere pt insolventa.Cum e mai bine sa optez: pt reorganizare s-au faliment direct. Ce sanse am sa obtin falimentul tinand cont ca mai am si chirie de platit pt locatie?. (in concluzie nu mai am nicio sansa sa ma redresez tinand cont ca vin si lunile "moarte" dupa sarbatori).
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 17:02, 9 Ianuarie 2013
Optati pentru ceea ce va doriti...
Din cate inteleg, activitatea pe care o desfasurati nu reuseste sa acopere cheltuielile generate, asa ca, eu nu cred ca vi se va aproba un eventual plan de reorganizare de catre creditori.
Reorganizarea este valabila in cazurile in care intr-un termen ... puteti sa va acoperiti datoriile- urmeaza sa incasati niste clienti restanti sau urmeaza sa aveti o imbunatatire a cifrei de afaceri fata de prezent, ceea ce este exact opusul a ce spuneti despre afacerea dv.
...deci ramane optiunea insolventei in procedura simplificata- faliment, din pacate...
Asta este concluzia mea din cele spuse de dv. optiunea, sigur ca va apartine.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec - semnata de administratorul judiciar alina_radu86 alina_radu86 Buna seara, Am in derulare un contract de prestari servicii cu o firma care a intrat in insolventa generala. Din cate am aflat inscrierile la masa credala ... (vezi toată discuția)
Reorganizare sau faliment CI Ioana Butan CI Ioana Butan am si eu nevoie de un sfat sau de o solutie optima. Am o firma si acum sunt in imposibilitate de plata. Am incheiate doua contracte de leasing financiar pentru ... (vezi toată discuția)
Insolventa Barabas Reka Barabas Reka As dori sa vad niste pareri in legatura cu insolventa, de fapt intrebarea ar fi care situatie este mai avantajoasa pentru o societate, daca introduce firma ... (vezi toată discuția)