avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CLIENT LA MAGAZIN IN ROMANIA!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CLIENT LA MAGAZIN IN ROMANIA!

Buna ziua!
Am cumparat un produs elecronic de la o firma care desface produse electronice din Bucuresti. Produsul l-am cumparat de la un punct de lucru al firmei din Suceava la data de 03.11.2012. Am solicitat sa returnez produsul deoarece instructiunile de exploatare m-au derutat in privinta alegerii produsului dar mi-a fost refuzata returnarea. Am sesizat la OPC Suceava care a constatat ca sunt indereptatit sa returnez produsul, aplicand firmei si amenda de 3000 lei. Dupa un an de umblat prin instante, OPC are hotarare definitiva si irevocabila cu privire la punerea in aplicare a procesului verbal OPC: achitarea amenzii si restituirea contravolorii produsului. A trecut mai mult de o luna de cand societatea trebuia sa-mi restituie suma cheltuita cu achizitionarea produsului. Seful magazinului din Suceava motiveaza ca nu are nici o aprobare de la sediul firmei din Bucuresti.
La ce organe ma pot adresa pentru recuperarea banilor.
Asa sunt tratati clientii in Romania. OPC Suceava nu poate sa faca mai mult!
Ca sa cereti executarea unei hotarari civile, trebuie sa o investiti cu formula executorie.
Dl avocat Grigoriu a scris in acest sens, un articol pierderea drepturilor obtinute prin hotarari judecatoresti:
www.avocatnet.ro/content/art...
Va rog sa va expuneti situatia mai clar. Din cate am inteles din cele mentionate de catre dumneavoastra, OPC Suceava a intocmit un proces verbal de contraventie prin care au sanctionat contraventional societatea respectiva si au dispus, totodata si restituirea contravalorii produsului achizitionat, iar societatea respectiva a formulat plangere contraventionala, aceasta fiind respinsa irevocabil, astfel incat procesul verbal este valabil si poate fi pus in executare? Daca asa sta situatia, ar fi doua ipoteze prin care s-ar putea actiona. 1: OPC Suceava sesizeaza Directia de Taxe si Impozite, care va emite somatie si titlu executoriu pentru suma respectiva. 2: Faceti rost de o copie legalizata, cu mentiunea definitiva si irevocabila de pe Sentinta Civila pronuntata in dosarul de instanta, si incercati dumneavoastra, prin intermediului unui executor (preferabil asa ar fi) sau a unui avocat, sa transmiteti catre societatea respectiva o notificare, prin care sa le comunicati ca va datoreaza suma respectiva, ca urmare a titlului executoriu, reprezentat de sentinta pronuntata de instanta. Dar, asa cum am spus, nu ati expus foarte bine speta, ca sa va putem oferi o solutie viabila. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf are dreptul sa ceara o hotarare judecatoreasca in copie legalizata sau este un abuz? laraband laraband Buna ziua, In 2011, societatea noastra a fost sanctionata cu amenda contraventionala de CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) pentru ... (vezi toată discuția)
Executare masuri dispuse in proces verbal de contraventie TDorina TDorina In urma unei plangeri la OJPC ( Oficiul Judetean pentru protectia Consumatorului), acesta din urma a aplicat unei banci o sanctiune contraventionala si a ... (vezi toată discuția)
Banca nu respecta sentinta soti soti La Cluj OPC a castigat impotriva bancii definitiv si irevocabil in 10.10 un proces deschis pe OUG 50/10 tinandu-se cont de hot.CJUE in cauza C-602/10. In ... (vezi toată discuția)