avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatii verzi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatii verzi

Am mai pus aceasta intrebare si nimeni nu mi-a raspuns,nu pot sa cred ca nimeni ,chiar nimeni nu este intr-o situatie ca a mea,vreau sa construiesc pe terenul meu care a fost trecut in Zona verde a orasului. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti ce pot face,eventual un proces cu Consiliul Local sau Primaria,sa cer despagubiri? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marinelapedestru , utilizator 10:49, 12 Decembrie 2012
dacă e posibil, vă rog, reveniți cu o postare mai clară.În opinia mea, acesta, ar putea fi un motiv de a nu vă răspunde nimeni.E greu de ghicit ce anume dorește cineva care solicită un posibil ajutor în problema sa, dacă postează o informație greu de deslușit.A ne da cu presupusul, a interpreta cu totul altceva, a duce-n eroare dintr-o înțelegere greșită e ușor dar NU și folositor celui în nevoie !
Revin,am facut o prezentare mai detailata la prima intrebare. OK. Detin un teren prin mostenire dupa tatal meu veteran de razboi,500 mp. Am depus la urbanism actele si cererea ptr. eliberarea unui certificat de urbanism ptr. construirea unei case. Am primit un certificat de urbanism informativ in care se spune ca destinatia zonei conform PUG este de spatii verzi,parcuri,gradini publice... si ca nu se poate schimba destinatia, se vor respecta HG 525/1996,,legea 350/2001,lea 242/2009 ,OUG 114/2007. In concluzie nu pot construi nimic degeaba de 8 ani platesc impozit,sau ce sa fac ?sa plantez flori? Mentionez ca in aceiasi situatie sint inca 30 de veterani sau mostenitorii lor. Intrebarea mea este ce pot sa fac? eventual un proces cu Primaria sau Consiliul Local? tulburare de posesie(atribuirea terenului a fost ptr. loc de casa) exproprierea in folosul comunitatii?sa-mi cumpere terenul su nu au decit sa respecte legea Mediului,procentul de spatii verzi?
voi reține doar ideea și faptul că ”(atribuirea terenului a fost ptr. loc de casa)”.Pe aceasta, o voi comenta și dezvolta :
1) dacă acel teren a fost atribuit de către primărie unui cetățean cu precizarea și scopul clar trecut în documentele de atribuire ca drept LOC DE CASÃ, trebuie să contestați în termenul legal (prevăzut în finalul certificatului de urbanism, cel de informare nu știu dacă are prevăzut termenul de contestație) Certificatul de urbanism tocmai pe motivul conținutului acelui document/act de atribuire : ”loc de casă”.Contestația o depuneți cu nr. de înregistrare sau poștal prin scrisoare recomandată cu Confirmare de primire la emitentul acelui refuz.Anexați o copie a actului de atribuire a acelui teren;
2) dacă emitentul Certificatului, primind Contestația dvs. o respinge, când o primiți vă adresați tribunalului din zonă (va fi un litigiu în contenciosul administrativ).În instanță vă susțineți cauza și scopul, vă apărați drepturile și probați cu însuși actul de atribuire a respectivului teren pt ”loc de casă”, eliberat de acea primărie;
3) NU există caz de ”tulburare de posesie”;
4) atenție ! primăria NU are capacitate procesuală: trebuie chemată în judecată prin reprezentant legal.Altfel, veți pierde eventualul proces ;
5) nu puteți obliga primăria să vă exproprieze, eventual să-i solicitați un schimb de terenuri ;
6) trebuie verificat motivarea obligației/supunerii dvs. la impozit pe acel teren (pe ce fel de teren vă supune impozitului Direcția Fiscală a C.L).

Va multumesc tare mult. Am sa urmez exact pasii pe care mi i-ati recomandat. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona verde marinelapedestru marinelapedestru Am mostenit un teren de la tatal meu veteran de razboi,500mp loc de casa. Am depus actele ptr. urbanism urmind sa construiesc pe acest teren. Am primis aviz ... (vezi toată discuția)
Cerere autorizatie de constructie fara rezolvare deoarece teren privat in pug este "parc comunal propus"? NicoleIosif NicoleIosif Buna seara. Am un teren, am proces verbal de punere in posesie, am titlu de proprietate in care este specificat; Teren extravilan - arabil. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Teren atribuit in zona spatii verzi romeo mart romeo mart in martie 2009 prin dispozitia primariei mi s-a atribuit 500 m teren intravilan in baza legii 10 pe teren ocupat de spatii verzi. conform pug municipiu zona ... (vezi toată discuția)