avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Hotarare care sa tina loc de act autentic - ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Hotarare care sa tina loc de act autentic - ''intabulare prin instanta''

Buna ziua

Am incheiat un antecontract cu un promitent vanzator pentru un imobil tip teren. Promitentul vanzator la randul lui este promitent cumparator intrucat i sa promis vanzarea de catre cel care este pe titlul de proprietate.
Cu alte cuvinte X promite vanzarea la Y , Y promite la Z. Odata cu inmanarea integrala a sumelor de bani sa predat spre folosinta si terenul in cauza.
Intrebare: prin procedura intabulari prin instanta, Z cheama toate partile in fata instantei pentru a arata veridicitatea antecontractelor?
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
pop sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 12:13, 11 Decembrie 2012
Cred ca ne pierdem in 'tehnica'' , insa de amorul artei si ca sa fim si mai off topic:

''Definitia Imobilului
Una sau mai multe parcele alaturate, cu sau fara constructii, apartinand aceluiasi proprietar, situate pe teritoriul unei unit?ti administrativ-teritoriale, indiferent de categoria de folosinta''

Revin cu intrebarea pentru cei care stiu sa raspunda la subiect: Se citeaza toate partile inlantrul aceleias cereri de chemare in judecata?

Dumneavoastra sunteti Z si ati incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu un oarecare Y care nici macar nu este proprietar. Dvs vi s-a promis ceva ce inca Y nu are.
Procesul se va desfaura intre X si Y , cu X reclamant daca Y nu si-a indeplinit obligatiile stipulate in antecontract sau cu Y reclamant daca X(proprietarul de drept al terenuluii) a incalcat termenele si conditiile din antecontract.
Dvs il puteti actiona in judecata pe Y pentru inselatorie ca v-ar fi promis ca va vinde ceva ce nu are.
Vanzarea terenului se poate face intre X si Y fara procesul in urma caruia sa apara sentinta ce ar tine loc de act autentic, deoarece spuneti ca X apare pe titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui imobil promis spre vanzare oanabeldie oanabeldie Buna ziua, Am urmatoarea speta careia sper sa ii gasesc o solutie de rezolvare cu ajutorul Dumneavoastra. In luna septembrie a anului 1996 X cumpara, in ... (vezi toată discuția)