avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna ziua!avem o fetita de 1 an si o luna.nu suntem casatoriti eu nu am mutatia facuta la adresa unde locuiesc dar fetita este pe numele lui si are adresa lui.in ce conditii imi poate lua fetita in cazul in care relatia va lua sfarsit?avand in vedere ca eu nu am niciun venit in afara de indemnizatia copilului 200 de lei.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 18:58, 10 Decembrie 2012
Buna seara!

Indiferent ca sunteti casatoriti sau nu, autoritatea parinteasca trebuie exercitata de ambii parinti. Insa, oricare dintre parinti are posibilitatea/dreptul de a solicita exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti.

Pentru a fi admisa o astfel de cerere, trebuie dovedit faptul ca interesul superior al copilului impune o astfel de masura.

Lipsa veniturilor este un dezavantaj, insa nu un motiv suficient pentru a se obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre celalalt parinte, mai "avut".

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi asupra unui minor VictoriaDaniela VictoriaDaniela Buna ziua, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Fiica mea este divortata de un an,are un copil minor si vreau sa stiu daca fostul sot ... (vezi toată discuția)