avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa 16 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa 16 ani

Buna seara! Este adevart ca daca nu se accepta mostenirea (adica nu se depun actele la un notar pentru mostenire) in termen de pana la 6 luni de la data decesului,statul poate avea drept la bunuri/imobile ramase nemostenite? Am o cunostinta care nu a depus actele pentru mostenire, au trecut 16 ani de la data decesului si a auzit ca statul poate sa-i ieie imobilul in care sta, la care are drept fiind singurul mostenitor.Este adevarat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Terezia81 , utilizator 23:13, 10 Decembrie 2012
intrebare
1. defunctul a fost proprietaral imobilului? adicca are acte de proprietete - titlu de proprietate, act vanzare cumparare, ceva
2. are achitate taxele si impozitele la zi? - consiliul local poate actiona in instanta numai in cazul in care defunctul, prin mostenitori are datorii neachitate la bugetul local mari, neachitate de.....ani de zile........
succesiunea poate sa o faca oricand
trebuie numai sa platesca impozitul pe cl;adiri si terenul aferent acestora, sau cu ce figureaza defunctul la directia economica (taxe si impozite locale)
atentie
nimeni nu este obligat sa faca succesiunea
va face dovada ca a acceptat tacit mostenirea...e drum lung pana cand o mostenire ramane vacanta si o ia statul. Totusi, ar trebui un efort financiar si puse actele in ordine, dumnezeule, au trecut totusi 16 ani si e singurul mostenitor. sa mearga la notar si sa depuna actele pentru dezbatearea succesiunii. e un inceput.
Multumesc pentru raspunsuri.Da proprietar 50 % al imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)